Γάζα: Το Ισραήλ καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση πυρός – Επιδιώκει τον έλεγχο του 40% του θύλακα
Οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν λόγω του χάρτη αποχώρησης του Ισραήλ, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται στην Ντόχα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, εμποδίζονται από το «σχέδιο αποχώρησης του Ισραήλ από το παλαιστινιακό έδαφος, δήλωσαν σήμερα σ»το Γαλλικό Πρακτορείο δύο παλαιστινιακές πηγές προσκείμενες στη διαπραγμάτευση.
«Οι διαπραγματεύσεις στην Ντόχα συναντούν περίπλοκα εμπόδια και δυσκολίες εξαιτίας της επιμονής του Ισραήλ να παρουσιάσει, την Παρασκευή, ένα χάρτη αποχώρησης ο οποίος δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ένας χάρτης νέας ανάπτυξης και αναδιάταξης του ισραηλινού στρατού και όχι μια πραγματική αποχώρηση», είπε μία από τις πηγές αυτές.
«Το Ισραήλ συνεχίζει να καθυστερεί και να εμποδίζει τη συμφωνία ώστε να συνεχίσει την πολιτική του, που είναι ένας πόλεμος εξόντωσης», πρόσθεσε άλλη πηγή.

Ο χάρτης της ισραηλινής αποχώρησης που παρουσίασε το Al Jazeera
Το σχέδιο του Ισραήλ
Σύμφωνα με την πρώτη παλαιστινιακή πηγή, ο χάρτης, που παρουσιάσθηκε από το Ισραήλ, «προβλέπει τη διατήρηση στρατιωτικών δυνάμεων σε περισσότερο από το 40% της επιφάνειας της λωρίδας της Γάζας» , ολόγυρα στο έδαφος αυτό των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει υποστεί καταστροφές από περισσότερο από 21 μήνες πολέμου.
Όπως έκανε γνωστό αυτή η πηγή, το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς «απορρίπτει σταθερά» αυτό το σχέδιο, το οποίο έχει στόχο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «να στοιβάξει εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους σε ένα τμήμα της δυτικής Ράφα, προετοιμάζοντας την αναγκαστική μετακίνηση του πληθυσμού προς την Αίγυπτο ή άλλες χώρες».
«Η Χαμάς απαίτησε μια πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων απ’ όλες τις ζώνες που ανακαταλήφθηκαν από το Ισραήλ μετά τις 2 Μαρτίου 2025» στη λωρίδα της Γάζας, διευκρίνισε η δεύτερη πηγή.
Η ίδια πηγή υπογράμμισε πως έχουν πραγματοποιηθεί εντούτοις «πρόοδοι» στις διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της ανταλλαγής των ομήρων, που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, με Παλαιστινίους, που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442