Ο Εβάν Φουρνιέ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών τη σεζόν 2024/25 για τον Ολυμπιακό, σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Γάλλος σταρ και πρώην NBAer αποτέλεσε τη «βόμβα» του περασμένου καλοκαιριού στη Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να φέρνουν έναν σπουδαίο παίκτη στη χώρα μας, διαφημίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μέσα σε μόλις έναν χρόνο ο Φουρνιέ έχει δεθεί με τον κόσμο όσο λίγοι ξένοι που έχουν από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο 32χρονος παικταράς απολαμβάνει την αγάπη εκατομμυρίων Ολυμπιακών. Και με το παραπάνω.
Μάλιστα, ένας φίλος των Πειραιωτών επέλεξε να κάνει τατουάζ τον Φουρνιέ στο πόδι του, δείχνοντας έτσι τη λατρεία του για τον Γάλλο πρώην NBAer.
Με Φουρνιέ οι κορυφαίες φάσεις της σεζόν στη Euroleague
Ελληνικό χρώμα έχει το Top-10 της Euroleague με τις καλύτερες φάσεις της χρονιάς, αφού υπάρχουν αρκετές φάσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Η διοργανώτρια αρχή δημοσίευσε τις κορυφαίες φάσεις για την περασμένη πλέον αγωνιστική περίοδο, με τους Εβάν Φουρνιέ, Κέντρικ Ναν, αλλά και Σέιμπεν Λι να βρίσκονται ψηλά στη λίστα.
Συγκεκριμένα, στη δέκατη θέση είναι ένα κάρφωμα του Κέντρικ Ναν μπροστά στον Ταβάρες στον αγώνα του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ. Το νικητήριο καλάθι του Εβάν Φουρνιέ στο ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία βρίσκεται στην έκτη θέση. Στη δεύτερη θέση είναι ένα τρομερό κάρφωμα του Σέιμπεν Λι, όταν αγωνιζόταν στη Μακάμπι.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην κορυφή είναι το νικητήριο τρίποντο του Νάιτζελ Χέις – Ντέιβιτς στον αγώνα με την Παρί.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σε έντονους ρυθμούς «φεύγουν» τα εισιτήρια που έχει στη διάθεσή τής η ΠΑΕ ΟΦΗ για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 4.700 «κομμάτια» που έχουν ήδη βρει κατόχους
Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τουλάχιστον την 3η θέση στα Play Off, αλλά και ο Ράφα Μπενίτεθ έχει τους δικούς του στόχους για να ενισχύσει τη δουλειά του.