Βελτίωση των υποδομών αξίας 57 εκατ. ευρώ σε 13 λιμάνια – Στη Στυλίδα ο Κικίλιας
Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του αναπτυξιακού δυναμικού στα συγκεκριμένα λιμάνια
Σε παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας σε 13 λιμάνια προχωρά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 57 εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ αυτών και η εκβάθυνση διαύλου και λιμενολεκάνης του λιμανιού της Στυλίδας η σύμβαση για το οποίο θα υπογραφεί στην πόλη την Πέμπτη.
Οι παρεμβάσεις του Υπουργείου, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, έχουν στόχο την εναρμόνιση με τις οδηγίες της ΕΕ για την ανάπτυξη περιφερειακών λιμενικών υποδομών καθώς και την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Στις επιδιώξεις του Υπουργείου είναι και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του αναπτυξιακού δυναμικού των λιμανιών.
Οι πυλώνες των επενδύσεων
Οι επενδύσεις που δρομολογούνται για την αναβάθμιση των περιφερειακών λιμανιών βασίζονται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της γεωστρατηγικής αξίας, η τόνωση της εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας, η βελτίωση υποδομών λιμένων που στηρίζουν τις τοπικές οικονομίες, όπως είναι ο λιμένας της Στυλίδας καθώς και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας και διασφάλιση της ασφάλειας, με την προστασία από φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή, δηλαδή την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των λιμένων σε περιοχές ευάλωτες σε φυσικούς κινδύνους.
Το έργο που αφορά το λιμάνι της Στυλίδας έχει προϋπολογισμό προϋπολογισμού 10.000.000 και στοχεύει στην ενίσχυση της λειτουργικότητας και της ανθεκτικότητας του λιμένα, μέσω της ολοκληρωμένης εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και του προσβάσιμου διαύλου.
Οι στόχοι
Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές τα νέα βάθη θα είναι συμβατά με τον στόχο υποδοχής μεγαλύτερων πλοίων, ενισχύοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης εμπορικών και τουριστικών δραστηριοτήτων, καθώς και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας εντός του διαύλου.
Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός οκταμήνου από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2026, προκειμένου να τηρηθούν τα ορόσημα που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
- Νέα Υόρκη: Έκλεισε το αεροδρόμιο LaGuardia μετά την σύγκρουση αεροσκάφους της AiR Canada με όχημα εδάφους
- «Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]
- Πάσχα στο Amirandes: Μια αυθεντική κρητική εμπειρία στο εμβληματικό resort της Grecotel
- Αποστροφή ή σαγήνη; Prada και Τζόρνταν Γούλφσον προβοκάρουν τη μόδα
- Οχάιο: 28χρονη καθηγήτρια καταδικάστηκε για ανάρμοστη σεξουαλική σχέση με 15χρονο μαθητή
- «Ο Ζακ Λεντέι είναι στο στόχαστρο της Παρτιζάν»
- Ζόζεφιν για Νίνο: «Πήρα το πρώτο αεροπλάνο και πήγα στο νησί του»
- Χωρίς ταξί σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Νέα 24ωρη απεργία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)









![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-127x85.jpg)























![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442