Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός, πράξη τρίτη. Οι Πειραιώτες φιλοξενούνται το βράδυ της Τρίτης στην Ισπανία (29/4, 22:00), για το Game 3 της σειράς, για τα playoffs της Euroleague και θέλουν τη νίκη ώστε να κάνουν το 3-0 και να προκριθούν στο Final 4 της διοργάνωσης.
Μετά τις δύο νίκες στο ΣΕΦ, πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει ακόμη μία για να «τελειώσει» τη σειρά, την ώρα που η Βασίλισσα θέλει το 2/2 για να επιστρέψει η σειρά στον Πειραιά.
Όλα αυτά, την ώρα που στην Ισπανία (και στην Πορτογαλία) επικράτησε ολικό μπλακ άουτ χτες Δευτέρα, μετά από κατάρρευση που υπέστη το ηλεκτρικό δίκτυο. Το ρεύμα επέστρεψε μέσα στη μέρα και η χώρα ξαναμπήκε σιγά σιγά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της.
Να σημειωθεί πως, η διοργανώτρια αρχή όρισε διαιτητές τους Ιλία Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μεχντί Ντιφάλα (Γαλλία) και Λούκα Καρντούμ (Κροατία) στο Game 3 του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στο «Wizink Center».
Χωρίς προβλήματα στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε χτες (28/4) στη Μαδρίτη, χωρίς απουσίες, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μιλά ενόψει των αγώνων στην ισπανική πρωτεύουσα, κατά την αναχώρηση της αποστολής από την Αθήνα. «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι αμυντικά από το πρώτο δεκάλεπτο του τελευταίου παιχνιδιού, να είμαστε το ίδιο συμπαγείς, να παίξουμε για τη νίκη και να ξεπεράσουμε κάποια μικρά προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεάσουν την παρουσία των παικτών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.
Από τη μεριά του, ο Τσους Ματέο, μίλησε ενόψει του Game 3 και τόνισε πως η Ρεάλ μπορεί να κάνει την ανατροπή. Αναλυτικότερα: «Αν με ρωτούσε ένας οπαδός αν θα κάνουμε την ανατροπή, θα έλεγα ναι, χωρίς αμφιβολία, γιατί πρέπει να έχουμε ενθουσιασμό, ελπίδα και πίστη. Έχουμε κερδίσει τελικούς και ακόμα παλεύουμε».
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος των Πειραιωτών βρέθηκε στο ΣΕΦ και αποθέωσε τον Μπαρτζώκα, τους παίκτες του, αλλά και τον Γ. Αγγελόπουλο που τους υποδέχθηκε.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.