Αττική: Τρόμο προκαλούν οι «τσαντάκηδες» – «Την γκρέμισαν στο έδαφος»
Με αρκετή βιαιότητα φέρονται ληστές σε ανυποψίαστα θύματα που τους κλέβουν τις τσάντες χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες, σε περιοχές στην Αττική
Τον φόβο έσπειραν τέσσερα άτομα τις τελευταίες μέρες, καθώς διέπρατταν βίαιες ληστείες εις βάρος ανυποψίαστων γυναικών σε περιοχές στην Αττική, όπως το Μοσχάτο, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι και τα Βόρεια Προάστια.
Οι ληστές, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες, στόχευαν γυναίκες στον δρόμο και με απότομες και βίαιες κινήσεις, άρπαζαν τις τσάντες τους, συχνά τραυματίζοντάς τες. Η αστυνομία κατάφερε μετά από έρευνα να τους εντοπίσει, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας άνδρας γνωστός στις Αρχές.
Βίαιες οι ληστείες στην Αττική
Μια από τις γυναίκες που έπεσε θύμα κλοπής περιγράφει στο STAR: «Ήμουν καθ’ οδόν για τη δουλειά μου, όταν ξαφνικά ένιωσα κάποιον να με τραβά. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Ήταν ένας πάνω σε μηχανή που εξαφανίστηκε πριν καταλάβω τι είχε γίνει».
Σε άλλο περιστατικό, γυναίκα έπεσε θέμα ληστείας μόλις λίγα μέτρα από το σπίτι της: «Άκουσα τη μηχανή πίσω μου, μου άρπαξε την τσάντα και έφυγε. Έψαξα ακόμα και στους κάδους μπας και την είχε πετάξει».
«Της έσπασαν το πρόσωπο»
Οι δράστες φαίνεται πως δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία, σύμφωνα με μαρτυρία. «Χτύπησαν μια γυναίκα με τόση δύναμη για να της πάρουν την τσάντα, που την γκρέμισαν στο έδαφος. Της έσπασαν το πρόσωπο και τα δόντια».
Άλλο θύμα κατήγγειλε πως η τσάντα της κόρης της εκλάπη ακόμα και μέσα από το αυτοκίνητο.
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των δραστών μετά από παρακολούθηση και καταδίωξη, ενώ η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που δρούσε σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή ολοκλήρωσε την επιχείρηση.
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης
- Πότε έμαθε ο άνθρωπος να ανάβει φωτιά; Τουλάχιστον 400.000 χρόνια πριν τον Προμηθέα
- Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έκλεισε ο Ροντινέι: Ο «πολεμιστής» που αγαπήθηκε όσο λίγοι
- Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στις ΗΠΑ – Λίστα με εχθρούς του έθνους καταρτίζει το FBI
- Γιατί ένας δισεκατομμυριούχος CEO πιστεύει πως η Gen Z σκέφτεται ήδη την συνταξιοδότηση;
- Με Ελ Κααμπί το Μαρόκο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (pic)
- Συντάξεις: Νωρίτερα η καταβολή του μηνός Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442