Λούλα: Πρώτα θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ – Μετά αντίποινα
Η διαπραγμάτευση θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στους αμερικανικούς δασμούς, λέει ο Λούλα, διαμηνύοντας ότι αν δεν αντιμετωπίσουν το ζήτημα, η Βραζιλία «έχει το δικαίωμα να επιβάλει αμοιβαιότητα στις ΗΠΑ»
Η διαπραγμάτευση θα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στους αμερικανικούς δασμούς και όχι τα άμεσα αντίποινα τόνισε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Λούλα ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ή να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα, εάν η Βραζιλία επηρεαστεί από την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για σαρωτικούς δασμούς που αναμένεται στις 2 Απριλίου.
«Πριν ξεκινήσουμε έναν αγώνα για αμοιβαιότητα ή έναν αγώνα στον ΠΟΕ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις λέξεις του λεξικού μας για να καθιερώσουμε το ελεύθερο εμπόριο με τις Ηνωμένες Πολιτείες» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βιετνάμ, όπου βρίσκεται σε κρατικό ταξίδι. «Ιστορικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πάντα σημαντικές για τη Βραζιλία».
Οι εμπορικές πολιτικές του Τραμπ θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό και τα επιτόκια
Ο Λούλα υπογράμμισε ότι αν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ ή στον ΠΟΕ δεν αντιμετωπίσουν το ζήτημα, η Βραζιλία «έχει το δικαίωμα να επιβάλει αμοιβαιότητα στις ΗΠΑ».
Επανέλαβε ότι οι εμπορικές πολιτικές του Τραμπ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον πληθωρισμό και τα επιτόκια των ΗΠΑ. Ο Λούλα δήλωσε επίσης ότι λυπάται για το «πώς οι ΗΠΑ κάνουν τον Τραμπ να μοιάζει με τον σερίφη του κόσμου».
Αλλά ο πρόεδρος της Βραζιλίας εξήρε τις προσπάθειες του Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. «Αναγκάζομαι να πω ότι από αυτή την άποψη ο Τραμπ βρίσκεται στο σωστό δρόμο», είπε.
Πηγή: ΟΤ
- Φενέρμπαχτσε – Παρτιζάν 81-78: Νίκη με «υπογραφή» Χόρτον-Τάκερ
- Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ταχύτητα πάνω από 30 χλμ/ώρα
- Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι την παραμονή των νέων διαπραγματεύσεων
- Μεγάλη Βρετανία: Πρόστιμο 16 εκατ. λιρών στο Reddit για την συλλογή και χρήση δεδομένων ανηλίκων κάτω των 13
- Το «πριν το καλοκαίρι» της Μαρίας Καρυστιανού, το υπουργείο που της «έταξαν» και το ντιμπέιτ με τον Άδωνι
- Τα πλοκάμια του μεξικανικού καρτέλ στην Ελλάδα – Οι δολοφονίες και οι συλλήψεις ανθρώπων του «Ελ Μέντσο»
- Ισπανία: Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, ο επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 1981
- Αταλάντα-Ντόρτμουντ 4-1: Ψυχωμένοι οι γηπεδούχοι, προκρίθηκαν με πέναλτι στο 90+8’
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Άλιμος: Η τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού που πήρε σβάρνα 11 ΙΧ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-12-120x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



























![Μεξικό: Αυτή είναι η γυναίκα που «κάρφωσε» τον «Ελ Μέντσο» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-13-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442