Συνάντηση Νέας Αριστεράς με ΔΟΕ: Ανάγκη για άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Η Νέα Αριστερά δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου στη Βουλή, καταθέτοντας σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
Συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης και η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ ανέδειξαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις».
Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράστηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση, «για την οικονομική υποβάθμιση του κλάδου, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλοί μισθοί οδηγούν σε απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου και ωθούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε παραίτηση ή αναζήτηση δεύτερης εργασίας. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και την ουσιαστική ενίσχυση των απολαβών».
Όπως τονίζεται, «έμφαση δόθηκε στις πολιτικές που συρρικνώνουν τη δημόσια εκπαίδευση: συγχωνεύσεις τμημάτων, κατάργηση σχολικών μονάδων, διογκωμένη γραφειοκρατία σε βάρος της παιδαγωγικής λειτουργίας και χρόνια υποχρηματοδότηση. Επισημάνθηκε επίσης η πολιτική δημιουργίας «σχολείων πολλαπλών ταχυτήτων», με προνομιακή στήριξη πρότυπων, πειραματικών και ιδιωτικών δομών, εις βάρος της ισότιμης πρόσβασης για όλα τα παιδιά».
Ακόμη, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «καταγγέλθηκε η αυταρχική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους συνδικαλιστικούς φορείς, με πειθαρχικές διώξεις, την αποπομπή των αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια και την προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης».
Δέσμευση για ανάδειξη των θεμάτων των εκπαιδευτικών από τη Νέα Αριστερά
Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς τόνισαν πως «η καθολική πρόσβαση στη γνώση αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα, και πως η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει τις αναγκαίες συνθήκες για τη λειτουργία ενός ισχυρού, δημόσιου και ποιοτικού σχολείου για όλα τα παιδιά». Δεσμεύτηκαν επίσης να αναδείξουν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου στη Βουλή, καταθέτοντας σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.
«Η Νέα Αριστερά εκφράζει την πλήρη στήριξή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών και θα συμμετέχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, 29 Μαρτίου, στις 12:00 στα Προπύλαια, με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου», καταλήγει η ανακοίνωση της Πατησίων.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442