Ο Γερμανός πρέσβης στο Ισραήλ καταγγέλλει τη σύλληψη δημοσιογράφου της FAZ
Ο δημοσιογράφος έκανε έρευνα για τις επιθέσεις εναντίον Παλαιστίνιων βοσκών. Και η Ένωση Ξένου Τύπου στο Ισραήλ υπέβαλε καταγγελία
Ο πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ, Στέφεν Ζάιμπερτ, καταδίκασε ως «αδικαιολόγητη» την σύλληψη Γερμανού δημοσιογράφου της Frankfurter Allgemeine Zeitung στην Δυτική Όχθη και τόνισε με νόημα πως «δεν είναι οι δημοσιογράφοι αυτοί που διαταράσσουν την ειρήνη».
Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο Γερμανός πρέσβης στο Ισραήλ, ο οποίος υπηρέτησε επί δέκα χρόνια ως κυβερνητικός εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζει την ανησυχία του για την προσωρινή κράτηση του απεσταλμένου της Frankfurter Allgemeine Zeitung Κρίστιαν Μάιερ, ο οποίος, όπως σημειώνει, «μαζί με την ομάδα του, παρενοχλήθηκε από εξτρεμιστές εποίκους».
Προκειμένου μάλιστα να αφεθεί ελεύθερος, ο δημοσιογράφος έπρεπε να υπογράψει ότι δεν θα επιστρέψει στην Δυτική Όχθη για δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει ο Στέφεν Ζάιμπερτ στην ανάρτησή του.
.@GermanyDiplo: worried about the recent unjustified detention of @faznet correspondent Christian Meier. Extremist settlers had harrassed him and his group. To be released he was made to sign not to return to the West Bank for 2 weeks. It is not journalists who disturb the peace
— Steffen Seibert (@GerAmbTLV) March 25, 2025
Υπέγραψε δήλωση να μην εισέλθει για 15 μέρες στην Δυτική Όχθη
Ο Κρίστιαν Μάιερ, ο οποίος ταξίδευε μαζί με άλλους δημοσιογράφους και Ισραηλινούς ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμποδίστηκε να συνεχίσει το ταξίδι του από Ισραηλινούς εποίκους σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη, αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
«Οι βιντεοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι έποικοι από ένα ‘φυλάκιο’, το οποίο είναι επίσης παράνομο σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, συμπεριφέρθηκαν με απειλητικό τρόπο, ενώ ο Μάιερ και οι άλλοι παρόντες παρέμειναν παθητικοί», γράφει η FAZ.
Η ισραηλινή αστυνομία που κλήθηκε από την ομάδα εξασφάλισε τελικά τη συνέχιση του ταξιδιού, αλλά συνέλαβε τον Μάιερ και έναν από τους Ισραηλινούς.
Ο ανταποκριτής της FAZ αφέθηκε ελεύθερος μετά από αρκετές ώρες σε αστυνομικό τμήμα, με τον όρο να μην εισέλθει στη Δυτική Όχθη για δεκαπέντε ημέρες. Σύμφωνα με την FAZ, ο Μάιερ υπέγραψε αυτή τη συμφωνία, αλλά δήλωσε επίσημα ότι θεωρούσε τον όρο απαράδεκτο. Ο δημοσιογράφος έκανε έρευνα για τις επιθέσεις εναντίον Παλαιστίνιων βοσκών. Η Ένωση Ξένου Τύπου στο Ισραήλ (FPA) υπέβαλε καταγγελία.
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο
- Τραμπ: Ταϊλάνδη και Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες
- Μονακό – Φενέρμπαχτσε 86-92: Γύρισε το ματς από το -17 και πήρε σπουδαία νίκη στο Πριγκιπάτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442