Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου 2025. Η απεργία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Από την ΠΝΟ θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση με τα αιτήματα των ναυτεργατών, τα οποία είναι σε εκκρεμότητα. «Μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα, παρά τις διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του τότε υπουργού Υ.ΝΑ.Ν.Π. κ. Στυλιανίδη μετά την 4ημερη απεργία της ΠΝΟ στις 22-25 Οκτωβρίου 2024», αναφέρει η Ομοσπονδία.
Στους δρόμους ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
Η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία με αιτήματα που αφορούν το τρίπτυχο: Ακρίβεια, Στεγαστική κρίση, Μισθοί/συλλογικές διαπραγματεύσεις. Απεργία έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ.
Κυρίαρχο αίτημα της απεργίας στον δημόσιο τομέα είναι «η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού τώρα». Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει μια πολύπλευρη καμπάνια για την ανάγκη επαναφοράς των λεγόμενων «δώρων», με το αίτημά τους να συγκεντρώνει ευρύτερη κοινωνική υποστήριξη. Η ΑΔΕΔΥ ζητεί επίσης «πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι «αυξήσεις»-κοροϊδία».
Θυμίζουμε πως οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δίνουν ραντεβού το Σάββατο, 29 Μαρτίου, στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα. Το ραντεβού έχει οριστεί στα Προπύλαια, στις 12:00, με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Διεκδικούν άμεση επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αύξηση στους μισθούς, παύση των διώξεων και των πειθαρχικών, λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στις σχολικές μονάδες.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας