ΗΠΑ: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι υποβάλλει εργαζομένους της σε ανιχνευτές ψεύδους
Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η υπηρεσία της θα χρησιμοποιήσει «σίγουρα» ανιχνευτές ψεύδους σε εργαζόμενους που διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ περνάει από ανιχνευτές ψεύδους τους εργαζομένους του σε μια προσπάθεια να βρει ποιοι ευθύνονται για διαρροές εσωτερικών πληροφοριών, δήλωσε χθες Κυριακή στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Manuel Balce Ceneta, επάνω, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας).
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει προηγουμένως ρεπορτάζ γι’ αυτή τη χρήση των ανιχνευτών ψεύδους.
Η Εσωτερική Ασφάλεια θα χρησιμοποιήσει «σίγουρα» ανιχνευτές ψεύδους στην έρευνά της για ενδεχόμενες διαρροές
Η ρεπουμπλικανή πρώην κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να υποβληθούν στο τεστ.
Δύο εργαζόμενοι του υπουργείου διέρρευσαν εμπιστευτικές πληροφορίες για αστυνομικές επιχειρήσεις και έτσι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τις ζωές αστυνομικών, υποστήριξε η Νόεμ.
Τώρα θ’ απαγγελθούν σε βάρος τους κατηγορίες και αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.
Η υπουργός υπογράμμισε ότι η Εσωτερική Ασφάλεια θα χρησιμοποιήσει «σίγουρα» ανιχνευτές ψεύδους στην έρευνά της για ενδεχόμενες περαιτέρω διαρροές στις τάξεις της.
Ευρύ φάσμα εξουσιών
Η Νόεμ δήλωσε πως, ως επικεφαλής του υπουργείου, έχει ένα ευρύ φάσμα εξουσιών και σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει.
Το γραφείο της, μεταξύ άλλων, προχωρεί σε συλλήψεις και απελάσεις μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής ή έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-127x85.jpg)












![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442