Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια θριαμβευτική νίκη με 6-0 κόντρα στην ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και βρίσκεται με το… ενάμιση στον τελικό.
Με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας των «ερυθρόλευκων» ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση των Ελ Κααμπί και Όρτα, που αποχώρησαν τραυματίες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ:
«Ήμασταν πολύ εύστοχοι και πολύ επιτυχημένοι σήμερα. Κάθε φορά που κατεβαίναμε μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Δεν ξέρουμε εάν η ΑΕΚ κατέβασε τα χέρια, πιστεύω πως όχι γιατί η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα».
Για το ότι άλλαξε εννέα παίκτες σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Όταν τα παιχνίδια είναι τόσα πολλά και κοντά μεταξύ τους πρέπει να αλλάζουν οι παίκτες γιατί ακόμα και οι καλύτεροι κουράζονται. Πρέπει να αλλάζουμε παίκτες για να παίζουν οι πιο έτοιμοι».
Για την κατάσταση του Ελ Κααμπί και του Όρτα: «Το φυσιολογικό είναι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να μην μπορούν να αποκατασταθούν. Έχουν έναν μικρό τραυματισμό και την Κυριακή θα είναι πολύ σύντομα για να είναι έτοιμοι».
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.