Σεισμοί στις Κυκλάδες: Οι πρώτοι 45 κάτοικοι Σαντορίνης έφτασαν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα
Στις κατασκηνώσεις αναμένεται να μείνουν 104 άτομα από τη Σαντορίνη που έφυγαν λόγω των σεισμών στις Κυκλάδες - Προσφέρεται ασφαλές καταφύγιο, θέρμανση, διατροφή, καθαριότητα και φύλαξη
Στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στην Ανατολική Αττική έφτασε το πρώτο πούλμαν που μεταφέρει κατοίκους της Σαντορίνης, οι οποίοι έφυγαν από τις Κυκλάδες λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας και πρόκειται να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων.
Μέχρι στιγμής στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα έχουν εγκατασταθεί 23 οικογένειες
Συνολικά, στις παιδικές κατασκηνώσεις αναμένεται να μείνουν 104 άτομα από τη Σαντορίνη. Οι 23 οικογένειες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις Κυκλάδες έφτασαν στον Άγιο Ανδρέα από τις 11:00 και άρχισαν ήδη να εγκαθίστανται στα προσωρινά καταλύματα.
Ορισμένοι από αυτούς δεν θα μεταφερθούν στις κατασκηνώσεις με πούλμαν, καθώς θα μετακινηθούν με δικά τους μέσα. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη γραμμή του Δήμου Αθηναίων, 1595, για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση.
Ασφαλές καταφύγιο
Στα καταλύματα των παιδικών εξοχών, προσφέρεται στους φιλοξενούμενους ασφαλές καταφύγιο, θερμαινόμενη διαμονή, διατροφή, καθαριότητα και φύλαξη.
Τα στρώματα και τα κλινοσκεπάσματα δόθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ενώ η διατροφή καλύπτεται σε συνεργασία με το Βρεφοκομείο Αθηνών.
Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στις στεγαστικές ανάγκες που προέκυψαν για τους κατοίκους των Κυκλάδων από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα, ο Δήμος Αθηναίων με γρήγορα ανακλαστικά, ανοίγει τις παιδικές κατασκηνώσεις του στον Άγιο Ανδρέα. Εκεί, θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να εκκενώσουν τα σπίτια τους, προσφέροντας ασφαλή στέγαση και σίτιση σε όσους το έχουν ανάγκη».
Η παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων ήταν αποτέλεσμα της διατμηματικής συνεργασίας: της αντιδημαρχίας Διαγενεακής Αλληλεγγύης, της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, των Παιδικών Εξοχών, του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης και του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επαφές για τον Χάαλαντ»
- Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος του τριημέρου – Τα μέτρα της Τροχαίας
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
- Ένοπλες δυνάμεις – Οι χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες και η θέση της Ελλάδας
- Συνταγή: Αρωματική ντοματόσουπα
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι
- Ισχυρό ενδιαφέρον για το Εξοικονομώ: Πού καταγράφεται η μεγαλύτερη συμμετοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442