Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025
weather-icon 21o

Σαντορίνη: Ερήμωσε το νησί εν μέσω των αδιάκοπων σεισμών

Ορισμένοι από τους λιγοστούς τουρίστες που έχουν παραμείνει στη Σαντορίνη δηλώνουν πως νιώθουν ότι κάνουν διακοπές σε «ιδιωτικό νησί».

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή των Κυκλάδων. Η Σαντορίνη δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον το άλλοτε κοσμικό νησί. Οι εκατοντάδες σεισμοί την έχουν μετατρέψει σε έρημο νησί.

Εχθές το βράδυ, καταγράφηκε ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής, που άγγιξε τα 5,2 Ρίχτερ. Σημειώνεται πως περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες έχουν εγκαταλείψει τη Σαντορίνη.

Οι φωτογραφίες από την κάμερα του in αποτυπώνουν την κατάσταση.

Σαντορίνη: Αποκλεισμένα τα σοκάκια

Ο Δήμος του νησιού έχει τοποθετήσει απαγορευτικές κορδέλες σχεδόν σε όλα τα σοκάκια.

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατολισθήσεων.

Επιπλέον έχουν ανασταλεί όλες οι οικοδομικές εργασίες για λόγους ασφαλείας.

Αποδυναμώνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγάλο σεισμό

Για τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας στο MEGA, ο οποίος εκτίμησε ότι η έντονη σεισμικότητα των τελευταίων ημερών σημαίνει ότι εκτονώνεται ενέργεια.

«Συνολικά από χθες στις 12.30 έως σήμερα έχουμε πάνω από 100 σεισμούς, όλων των μεγεθών. Πριν τις 8 είχαμε έναν σεισμό των 5,2 Ρίχτερ. Και όλη αυτή η δραστηριότητα είναι σε καλό επίπεδο και είναι θετικό γιατί όσο περνάνε οι μέρες και έχουμε τέτοια έντονή σεισμικότητα, αυτό σημαίνει ότι εκτονώνεται ενέργεια. Συνεπώς μέσα από αυτή την διαδικασία απομειώνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγάλο σεισμό, όπως είχαμε πει, γύρω στους 6 βαθμούς – με μικρή πιθανότητα όμως – και επιταχύνεται η διαδικασία χρονικά για την εκτόνωση του φαινομένου όταν διατηρηθεί σε τέτοιο επίπεδο», είπε αρχικά.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αλλά δεν θα δούμε σεισμό 6 και πάνω από 6 Ρίχτερ, και επιπλέον γίνεται μικρότερο το χρονικό διάστημα που έχουμε υπολογίσει από την συνολική διάρκεια των φαινομένων. Αν πχ έχουμε υπολογίσει να κρατήσει 4 βδομάδες το φαινόμενο, τότε μικραίνει ο χρόνος – όχι δραστικά αλλά μικραίνει. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη που είναι λογική και όλοι περιμένουμε. Βεβαίως η φύση δεν δρα με βάση την δική μας λογική, μπορεί να δούμε και φαινόμενα που δεν υπολογίζουμε για την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Λέκκας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025
Απόρρητο