Συνταγή: Σαρλότ σοκολάτα με ρούμι και φρούτα
Μια συνταγή που αξίζει να μπει στο τραπέζι αυτές τις γιορτές.
Μετράμε αντίστροφα πλέον για τις γιορτές των Χριστουγέννων – δηλαδή για βόλτες στο κέντρο, ψώνια, ξεκούραση και φυσικά γλυκά. Άλλωστε αυτή την περίοδο οι μικρές ατασθαλίες επιτρέπονται. Μια τέτοια, γλυκιά συνταγή αποφάσισε να φτιάξει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Βuongiorno» με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια συνταγή που αξίζει να μπει στο τραπέζι αυτές τις γιορτές: σαρλότ σοκολάτα με ρούμι και φρούτα. Δεν είναι η πανεύκολη συνταγή, καθώς έχει διάφορες παρασκευές και θέλει προσοχή στα βήματα, αλλά είναι ένα γλυκό ελαφρύ και απολαυστικό.
Τα υλικά
20 μπισκότα σαβαγιάρ
Για τη μους:
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
650 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ρούμι
200 γρ. φρούτα του δάσους
αλάτι
Για το σιρόπι:
300 γρ. νερό
150 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ρούμι
Το μυστικό
Μα φυσικά η κουβερτούρα. Για το συγκεκριμένο γλυκό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη γάλακτος, την κλασική και τη λευκή – εμείς πήραμε την πρώτη επιλογή.
Η διαδικασία
Για τη μους σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Όσο λιώνει η σοκολάτα, χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε σαντιγί.
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ρούμι για να φτιάξουμε το σιρόπι.
Ενώ το σιρόπι είναι χλιαρό, βουτάμε τα κομμάτια σαβαγιάρ μέσα και τα τοποθετούμε στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο ταψί πάνω από τα σαβαγιάρ και περιμένουμε να κρυώσει.
Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί μέσα στο ταψί, την απλώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αφού παγώσει λίγο, κάνουμε μια δεύτερη δόση γκανάς (μους) και το προσθέτουμε πάνω από τη σαντιγί. Ισιώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα.
- Βέροια: Καραμπόλα τριών οχημάτων – Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά
- Νέο έκτακτο δελτίο: Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
- Οδηγός για το γιορτινό τραπέζι: Τι να προσέξετε στις αγορές
- Άρης: Σε προχωρημένες επαφές με τον Χόνγκλα
- Η μείωση του χρόνου εργασίας στην κορυφή της λίστας ευχών για τα Χριστούγεννα
- Οι πιο στιλάτοι διάσημοι του 2025 δεν είναι αυτοί που ακολούθησαν τη μόδα κατά γράμμα
- Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι
- Έρευνα: Πόσα χρόνια χρειάζεται να αποταμιεύει ο μέσος εργαζόμενος για να γίνει πλούσιος;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442