Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης
«Επιβεβαιώνεται η προσήλωσή μας σε πανανθρώπινες αξίες που οφείλουμε να προτάξουμε και να αναδείξουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Μνημόνιο Συνεργασίας για την κοινωνική συμπερίληψη και την οικονομική ανάπτυξη υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ)
«Με τη χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Μεταναστευτικού ζητήματος και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη να διαμορφώνουν μια νέα, ανησυχητική, πραγματικότητα, η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΔΟΜ επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας σε πανανθρώπινες αξίες που οφείλουμε να προτάξουμε και να αναδείξουμε» ανέφερε σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης για να προσθέσει:
«Προτεραιότητά μας είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της πλούσιας εμπειρίας του Οργανισμού, του πλέον σημαντικού εταίρου που διαθέτουμε, για την καλύτερη δυνατή διαχείριση μιας σύνθετης πρόκλησης που απαιτεί σχέδιο, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Η συνδρομή των στελεχών του ΔΟΜ θα είναι καταλυτική ώστε να εξασφαλίσουμε το αγαθό της ομαλής ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, με την παροχή των απαραίτητων εφοδίων και γνώσεων.»
Ανταλλαγή καλών πρακτικών
Οι δύο πλευρές, βάσει των αρμοδιοτήτων και της τεχνογνωσίας τους, θα συνεργαστούν για την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε τομείς όπως η μετανάστευση για λόγους εργασίας, η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ενώ έχοντας ως στόχο την προώθηση της ισότητας και της κοινωνικής συνοχής, θα γίνουν κοινές προσπάθειες για την κάλυψη των αναγκών ευάλωτων πληθυσμών, διευκολύνοντας επίσης την πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες και προσιτή στέγαση.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442