Την επανεκκίνηση με ισχυρούς δήμους επιδιώκει η ΚΕΔΕ
Ο νέος κώδικας της Αυτοδιοίκησης και οι παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ στα υπό διαβούλευση νομοσχέδια προς όφελος των Δήμων, θα δημιουργήσυν την ισχυρή Αυτοδιοίκηση.
Το σύνθημα δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου στα εγκαίνια του περιπτέρου της στην διεθνή έκθεση θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στο σύντομο χαιρετισμό του παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων:
Ο κ. Κυρίζογλου επισήμανε τη σημασία της αυτοδιοίκησης στη φετινή ΔΕΘ, ενόψει του επερχόμενου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στον Δήμο της Ρόδου. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εντατικοποίησης του διαλόγου με την Κυβέρνηση για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων των Δήμων, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης του Νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ των βασικών θέσεων της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος τόνισε:
- την ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων
- την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και ευθυνών
- την αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών
- την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη
- τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων
- την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους σε τοπικό επίπεδο
Το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου του Νοεμβρίου θα είναι “Επανεκκίνηση: Ισχυροί Δήμοι, διαρκώς δίπλα στον πολίτη”, υπογραμμίζοντας το όραμα για την αυτοδιοίκηση του 2030, με ισχυρούς Δήμους που θα εξυπηρετούν αποτελεσματικά τις ανάγκες των πολιτών.
Παρουσίαση Πλατφόρμας Διαβούλευσης

Κατά την εκδήλωση, ο κ. Κυρίζογλου ανακοίνωσε την έναρξη της προσυνεδριακής διαβούλευσης, η οποία θα διεξαχθεί τόσο μέσω δια ζώσης εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα όσο και μέσω μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης. Η πλατφόρμα αυτή, η οποία θα λειτουργήσει από την προσεχή Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ, θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε αιρετό να συμμετάσχει ενεργά στον προσυνεδριακό διάλογο, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τα κρίσιμα ζητήματα της αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η ΚΕΔΕ προωθεί τη διαφάνεια σε όλα τα στάδια διαμόρφωσης των πολιτικών της και επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών της, ενισχύοντας την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού.
«Μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη την επανεκκίνηση των Δήμων μας», κατέληξε ο κ. Κυρίζογλου, καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία που ξεκινά σήμερα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης, δίνοντας έμφαση στη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων για τη διευκόλυνση του διαλόγου και της συνεργασίας.
- Ο Δήμος Αμυνταίου ξανά στον σιδηροδρομικό χάρτη
- To Ντουμπάι κλείνει και Οκόμπο!
- Ryanair: Ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη – Το «παράθυρο» που αφήνει
- Ιταλία: Παγώνια προκαλούν εμφύλιο σε χωριό – «Δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε από τις κραυγές»
- Άνδρος: Το χρονικό της βύθισης του «CORSAGE C» – Ο πλοίαρχος αποκοιμήθηκε στο πηδάλιο – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος
- ΠΑΕ Ολυμπιακός για Σταύρο Τσώχο: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του»
- Συνεργασία του δήμου Αλεξανδρούπολης με πόλεις της Γερμανίας
- Δυναμική παρέμβαση φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου – «Τα σχέδια για αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα περάσουν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442