Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αρνείται ότι πήρε έστω και ένα ευρώ η «Μεγάλη» της ΔΟΥ Χαλκίδας

Αρνείται ότι πήρε έστω και ένα ευρώ η «Μεγάλη» της ΔΟΥ Χαλκίδας

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει χρήματα από φορολογούμενους – Στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις της συγκεκριμένης εφορίας.

Τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί, δείχνοντας ότι αυτή ήταν το «μεγάλο κεφάλι» στην υπόθεση εκβιασμών φορολογούμενων από υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας και λογιστές, συνεχίζει να αρνείται η προϊσταμένη της συγκεκριμένης εφορίας.

Η εφοριακός που φέρεται να είχε το παρατσούκλι «Μεγάλη» και να συντόνιζε από το γραφείο της τις στρατολογήσεις, τις επικοινωνίες, τους μεσάζοντες ακόμα και τις συναντήσεις με τα θύματα, υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από φορολογούμενους.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, Αθανάσιος Τάρτης, η εντολέας του «αρνείται ότι έχουν συμβεί τέτοιου είδους γεγονότα».

«Οι διάλογοι που έχουν βγει στην δημοσιότητα – υπάρχουν μέσα στη δικογραφία – είναι ένα κομμάτι που αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να βεβαιώνει ότι αυτά που αποτυπώνει ότι έγιναν. Για να υπάρξει ποινικό αδίκημα θα πρέπει να έρθει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που αναφέρεται στον συγκεκριμένο διάλογο και να πει ”πράγματι έγιναν αυτά”» σημείωσε ο κ. Τάρτης, υπογραμμίζοντας ότι η δικογραφία περιλαμβάνει… μιάμιση καταγγελία.

Χρήματα της μητέρας της

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι βρέθηκαν αρκετά χρήματα στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι αυτά εντοπίστηκαν «με υπόδειξη της εντολέως μου».

«Σε μία από τις συνομιλίες, η εντολέας μου λέει ότι είχε 50.000 ευρώ στο σπίτι της, τα οποία προέρχονταν από τη μητέρα της» τόνισε ο συνήγορος της διευθύντριας.

Αναφερόμενος στον επιχειρηματία που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας ο δικηγόρος δήλωσε: «Έγινε για να αποκτήσει φορολογική ασυλία, γιατί έχει εκκρεμότητες».

«Όπου μιλάνε για χρήματα, αναφέρονται σε χρήματα που πάνε στη ΔΟΥ. Δεν είναι χρήματα για την τσέπη τους. Η εντολέας μου αρνείται ότι εισέπραξε κι ένα ευρώ από κάποιον» κατέληξε ο κ. Τάρτης.

Το μπλε τεφτέρι

Στο μεταξύ ένα τετράδιο που βρέθηκε στο σπίτι της προϊστάμενης της ΔΟΥ Χαλκίδας και έχει σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά από το 2020 φαίνεται ότι είναι το στοιχείο που «καίει» την ίδια και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις έρευνες της Αστυνομίας έχουν εντοπιστεί συνολικά τέσσερα σημειωματάρια και έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Η «μεγάλη» φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη), λέγοντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκες, πείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή της φαίνεται να υπάρχουν καταγραφές συναλλαγών πολύ πριν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Στο μικροσκόπιο όλες οι επιστροφές φόρου

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε επείγουσα εντολή για εσωτερικό έλεγχο που αφορά επιστροφές φόρων και χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας για τη συγκεκριμένη Οικονομική Υπηρεσία, αλλά και για όλες τις ΔΟΥ της χώρας.

«Ο κ. Πιτσιλής διέταξε σε όλες τις ΔΟΥ της Ελλάδος να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι και για τις ενημερωτικές και για τις επιστροφές που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν», σημείωσε μιλώντας στο MEGA ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος.

inSports

Η Αγγλία νίκησε αλλά… απογοήτευσε

Η Αγγλία απογοήτευσε με την εικόνα της και προβλημάτισε τους οπαδούς της ενόψει της συνέχειας του Euro

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024