Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Tesla: Ο Μασκ λέει πως το ρομπότ Optimus θα είναι έτοιμο το 2025

Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus μπορεί ήδη να διπλώνει μπλουζάκια. Σύντομα θα είναι έτοιμο να πιάσει δουλειά στο εργοστάσιο, λέει ο Μασκ

Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus παραμένει για την ώρα στα εργαστήρια της Tesla, θα είναι όμως έτοιμο να βγει στην αγορά μέχρι τα τέλη του 2025, προέβλεψε ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ, o οποίος πιστεύει ότι η ρομποτική θα γίνει στο μέλλον πιο κερδοφόρος από την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Tesla είναι μια από τις αρκετές εταιρείες τεχνολογίας που αναπτύσσουν ανθρωποειδή ρομπότ για  επικίνδυνες ή ανιαρές εργασίες, την ώρα που αρκετές βιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των επενδυτών, αναφέρει το Reuters, ο Μασκ εκτίμησε ότι ήδη από τα τέλη της φετινής χρονιάς το Optimus θα είναι ικανό να εκτελεί εργασίες σε εργοστασιακό περιβάλλον.

Η ιαπωνική Honda και η εταιρεία Boston Dynamics που ανήκει στη Honda αναπτύσσουν ανθρωποειδή ρομπότ εδώ και χρόνια, δείχνουν όμως να απέχουν αρκετά χρόνια από ένα πρακτικά χρήσιμο προϊόν.

Πιο πρόσφατα, η πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επιτάχυνε τις εξελίξεις. Η αμερικανική Figure AI, η οποία συνεργάζεται με την OpenAI και χρηματοδοτείται από την Nvidia, εξασφάλισε συμφωνία με την BMW για τη χρήση ανθρωποειδών ρομπότ σε εργοστάσιο αυτοκινήτων.

Ο Έλον Μασκ θεωρεί ότι η επανάσταση των ανθρωποειδών έρχεται σύντομα. Παλαιότερα μάλιστα  είχε εκτιμήσει ότι τα ρομπότ θα είναι πιο επικερδή για την Tesla από ό,τι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, η Tesla βρίσκεται πιο κοντά σε ένα ρομπότ με ενσωματωμένες λειτουργίες συμπερασματικής λογικής που θα μπορεί να παραχθεί σε επαρκείς ποσότητες, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στην ενημέρωση της Τρίτης.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Μασκ έχει μια μακρά ιστορία υπεραισιόδοξων προβλέψεων: το 2019 είπε στους επενδυτές ότι η Tesla θα δημιουργούσε έναν ολόκληρο στόλο από ρομποτικά ταξί μέχρι το 2020.

Το πρώτο πρωτότυπο του Optimus παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022. Φέτος, η Tesla παρουσίασε βίντεο με ένα ρομπότ δεύτερης γενιάς που δίπλωνε μπλουζάκια στα εργαστήρια της εταιρείας.

Τον Φεβρουάριο, η Figure AI είχε αναρτήσει βίντεο με το δικό της ρομπότ να χειρίζεται διάφορα οικιακά αντικείμενα ενώ παράλληλα συνομιλούσε με έναν άνθρωπο, ενώ η Boston Dynamics επέδειξε μια ηλεκτροκίνητη βερσιόν του ρομπότ Asla με κεφάλι και αρθρώσεις που περιστρέφονται 360 μοίρες.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024