Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 36χρονο που εξαπάτησε εταιρεία στη Γαλλία αποκομίζοντας 150.000 ευρώ
Τα αδικήματα αφορούν σε απάτη με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα
Για απάτη που φτάνει τα 150.000 ευρώ εις βάρος ανώνυμης εταιρείας με έδρα το Παρίσι, αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διώκεται 36χρονος υπήκοος Γαλλίας, όπως προέκυψε από έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο 36χρονος έπεισε τη γαλλική εταιρεία να μεταφέρει το ποσό των 148.770 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας που είχε μοναδικό δικαιούχο τον ίδιο
Ο 36χρονος εμφανιζόταν ως διαχειριστής μονοπρόσωπης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ιδιότητα αυτή ήρθε σε επικοινωνία με την επιχείρηση, τηλεφωνικά και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πείθοντάς την να συνεργαστούν.
«Με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), ο 36χρονος έπεισε τη γαλλική εταιρεία να μεταφέρει το ποσό των 148.770 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της μονοπρόσωπης εταιρείας που είχε ως μοναδικό δικαιούχο τον ίδιο και με τον τρόπο αυτό αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος.
Η απάτη, που φέρεται να τελέστηκε εντός του 2023, είχε προκαλέσει εισαγγελική έρευνα, ενώ για την ταυτοποίησή του κατηγορούμενου προηγήθηκε συνεργασία των ελληνικών και γαλλικών διωκτικών αρχών μέσω της Europol.
Όπως αναφέρει το seleo.gr, τα στοιχεία του 36χρονου ταυτοποιήθηκαν μετά από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών και ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/TM.EUROPOL με τις Αρχές της Γαλλίας, ενώ τα αδικήματα αφορούν σε «Απάτη με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ» και «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442