Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον πάπα Φραγκίσκο το σχέδιο ειρήνευσης του Κιέβου
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησε με τον πάπα Φραγκίσκο για το σχέδιο ειρήνευσης του Κιέβου, το οποίο, όπως ενημέρωσε, θα συζητηθεί στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πάπα Φραγκίσκο συζήτησαν για το σχέδιο ειρήνευσης που έχει εκπονήσει το Κίεβο με στόχο τον τερματισμό του πολέμου (φωτογραφία του Reuters, επάνω, από παλαιότερη συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό).
«Συζητήσαμε για τις κοινές μας προσπάθειες με στόχο να θέσουμε σε εφαρμογή την ειρηνευτική φόρμουλα της Ουκρανίας», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ευχή για «μια δίκαιη ειρήνη για όλους μας»
«Περισσότερες από 80 χώρες συμμετέχουν ήδη σε αυτήν τη διαδικασία, μέσω εκπροσώπων (των κυβερνήσεών τους). Και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες», συμπλήρωσε.
Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι ευχαρίστησε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τις χριστουγεννιάτικες ευχές του, καθώς και για την ευχή που εξέφρασε για «μια δίκαιη ειρήνη για όλους μας».
Γνωστοποίησε επίσης ότι η ειρηνευτική φόρμουλα της Ουκρανίας θα συζητηθεί στο Νταβός της Ελβετίας, χωρίς ν’ αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Στο πλαίσιο των ειρηνευτικών προσπαθειών του για την Ουκρανία, ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε έναν ειδικό απεσταλμένο – τον καρδινάλιο Ματέο Τσούπι – σε Κίεβο, Μόσχα, Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
«Η ειρήνη είναι εφικτή»
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο ποντίφικας ζήτησε να τερματιστούν οι ένοπλες συγκρούσεις ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι «η ειρήνη είναι εφικτή» και «δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ζελένσκι είπε ότι είχε προσκαλέσει τον πάπα Φραγκίσκο στο Κίεβο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε ταξιδέψει τον Μάιο στο Βατικανό, όπου συνάντησε τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας