Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Ευχαριστώ» Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ουκρανία: «Ευχαριστώ» Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Θα καλύψει «τις πλέον επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας» ανέφερε

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε σήμερα τις ΗΠΑ για την αποδέσμευση μιας νέας δόσης στρατιωτικής βοήθειας.

Παράλληλα, προέτρεψε την Ουάσινγκτον – πολύτιμο σύμμαχο του Κιέβου στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής – να συνεχίσει να παρέχει αυτή την «κρίσιμης σημασίας» βοήθεια, το μέλλον της οποίας φαίνεται όλο και πιο αβέβαιο.

Στο πακέτο της βοήθειας συγκαταλέγονται πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και αντιαρματικά όπλα

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό», τόνισε με ανάρτηση στο X σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι αυτή η βοήθεια θα καλύψει «τις πλέον επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας».

Η «αμερικανική ηγεσία» μεταξύ των συμμάχων του Κιέβου διαδραματίζει «κρίσιμης σημασίας ρόλο στην καταπολέμηση του τρόμου και της επιθετικότητας», ανέφερε ο Ζελένσκι.

«Για να υπερασπιστούμε την ελευθερία και την ασφάλεια στην Ουκρανία, στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, πρέπει να συνεχίσουμε να απαντάμε σταθερά και αποφασιστικά στη ρωσική επιθετικότητα», συμπλήρωσε.

Προς νέα χρηματοδότηση;

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την αποδέσμευση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, πρακτικά του τελευταίου τέτοιου πακέτου με τα υπάρχοντα κονδύλια, εν αναμονή ψηφοφοριών στο αμερικανικό Κογκρέσο για την έγκριση νέων.

Στα είδη που περιέχει το πακέτο συγκαταλέγονται πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, στοιχεία του πυροβολικού, αντιαρματικά όπλα κ.ά., σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι διαπραγματεύσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τη νέα χρηματοδότηση, ύψους 61 δισ. δολαρίων, που ζητούν επίμονα η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και αυτή του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα συνεχιστούν στις αρχές Ιανουαρίου.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Ουκρανία, Μπρίτζετ Μπρινκ, υπενθύμισε σήμερα ότι «οι οικονομικές ανάγκες για να βοηθηθεί η Ουκρανία να αμυνθεί παραμένουν κρίσιμες και επείγουσες».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024