Μήνυμα του 112 εστάλη λίγο μετά τις 9 το πρωί σε περιοχή της Μαγνησίας, ζητώντας από τους κατοίκους να απομακρυνθούν λόγω της κακοκαιρίας.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 εστάλη στην περιοχή Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας. Το μήνυμα ενημέρωνε τους κατοίκους για την κακοκαιρία και ζητούσε να απομακρυνθούν προς Άνω Λεχώνια.
«Θα είναι και σήμερα δυστυχώς μια δύσκολη ημέρα για τις ίδιες περιοχές. Θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.
«Έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου προς το Μυρτώο αλλά και τον Αργολικό. Τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά. Πραγματικά μιλάμε για ασύλληπτες ποσότητες νερού», τόνισε.
Τροπικά χαρακτηριστικά
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος, «αυτή η κακοκαιρία πλέον έχει μπει μέσα στο Ιόνιο, είναι αρκετά θερμό το Ιόνιο, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και συνεχώς γεννάει καταιγίδες στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και χθες παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις έδιναν πιο νωρίς τα φαινόμενα, κράτησαν και τη νύχτα για τον νομό Αττικής. Οι καταιγίδες εμφάνισαν μια ανατροφοδότηση και χτυπούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον νομό Αττικής».
«Αυτές οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν τον νομό Αττικής. Ίσως ζήσουμε και πάλι καταστάσεις όπως χθες το απόγευμα και το βράδυ να έχουν δηλαδή μια ανάλογη ένταση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν αυτά τα φαινόμενα προς την περιοχή της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, θα επηρεαστεί και πάλι ο Βόλος» σημειώνει.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού για την Πέμπτη
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 24 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας