«Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα» – Τι λέει ο πατέρας της 4χρονης που τη δάγκωσε οχιά
Το παιδί παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό
Στιγμές αγωνίας περνά η οικογένεια του 4χρονου κοριτσιού από τον Βόλο, το οποίο δάγκωσε οχιά και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.
«Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα» περιγράφει ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στην εκπομπή Tlive περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές μέχρι το παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αφότου το δάγκωσε οχιά.
«Ακόμα είναι στάσιμη η κατάσταση. Τις κάνουν μικρές δόσεις από αντίδοτο. Καθάριζε η γιαγιά της αυλή σε μια εκκλησία, πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες και ήταν από κάτω η οχιά. Ήταν στο τσιμέντο. Εκεί που πήγε να βοηθήσει τη δάγκωσε στην παλάμη από μέσα. Μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο και από εκεί με ασθενοφόρο στον Βόλο. Στη συνέχεια την πήγαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και μετά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε πρηστεί το χέρι και προχωρούσε προς το σώμα» λέει χαρακτηριστικά ο πατέρας της 4χρονης.
Παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό
Όπως είπε η διευθύντρια της παιδιατρικής του νοσοκομείου, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση του αντιοφικού ορού. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού, στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.
Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή και οι γιατροί περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει στα φάρμακα.
Πληθαίνουν τα περιστατικά
Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά με φίδια που εμφανίζονται σε σπίτια ή αυλές ενώ τρόμο είχε προκαλέσει τον περασμένο Μάιο η υπόθεση της εθελόντριας η οποία δαγκώθηκε από οχιά.
Η εμφάνιση των φιδιών δεν γίνεται μόνο σε συνοικίες που βρίσκονται μακριά από το κέντρο της πόλης αλλά και σε περιοχές πολύ κοντά σε αυτό.
Το βράδυ της Δευτέρας στα Ιωάννινα ένα φίδι δάγκωσε ανήλικο αγοράκι. Το παιδί, σύμφωνα με το epiruspost.gr, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χατζηκώστα από την Παραμυθιά, όπου συνέβη το περιστατικό. Το νοσοκομείο ζήτησε και έλαβε αντιοφικό ορό αλλά δεν χρειάστηκε να κάνει χρήση.
- Ρευματοκλοπές: Στα 450 εκατ. ευρώ ετησίως το κόστος – Στα 60 ευρώ η επιβάρυνση ανά λογαριασμό
- Το ερώτημα που έχει διχάσει τους σταρ του Χόλιγουντ – Είναι ή δεν είναι το Die Hard χριστουγεννιάτικη ταινία;
- Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δήμου Πειραιά: Ευρύ φάσμα δράσεων εστιάζοντας στις ευρωπαϊκές αξίες
- Οι αμοιβές των μάνατζερ εκτοξεύονται
- Καρυστιανού: Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ δεν έγινε μόνο για τον εκφοβισμό αλλά για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων ΑμεΑ
- Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους οδεύουν για τις σήραγγες των Τεμπών – Θα τις κλείσουν για 5 ώρες μόνο για τα φορτηγά
- Η ΕΕΤΑΑ έκλεισε 40 χρόνια τεχνικής υποστήριξης προς τους δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442