Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρόμος μετά από χτύπημα κεραυνού σε αεροσκάφος - Επιβάτες και αντικείμενα βρέθηκαν στον αέρα

Τρόμος μετά από χτύπημα κεραυνού σε αεροσκάφος – Επιβάτες και αντικείμενα βρέθηκαν στον αέρα

Σκηνές που θύμιζαν χολιγουντιανή ταινία κατέγραψαν οι επιβάτες της πτήσης LH469 της Lufthansa.

Σε εφιάλτη για δεκάδες επιβάτες μετατράπηκε η πτήση της Lufhansa που ταξίδευε από το Όστιν του Τέξας στη Φρανκφούρτη, λόγω κεραυνού που χτύπησε το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος άρχισε να ταρακουνιέται στον αέρα, ενώ πετούσε σε ύψος 37.000 ποδιών, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, ενώ κατέληξε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Ουάσινγκτον.

Το Airbus A330 «προσγειώθηκε με ασφάλεια» στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλις της αμερικανικής πρωτεύουσας λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα (4 τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την Washington Post.

Σοκάρουν οι περιγραφές των επιβατών

Οι επιβάτες μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, περιέγραψαν τα γεγονότα που βίωσαν, σε κατάσταση σοκ.

«Την ώρα που οι αεροσυνοδοί σέρβιραν το δείπνο, το αεροσκάφος έκανε βουτιά», δήλωσε επιβάτης, ενώ ένας άλλος είπε ότι τα τρόφιμα «πετάγονταν στον αέρα, χτυπώντας, ακόμη και καταστρέφοντας την οροφή του αεροπλάνου».

Σε μια φωτογραφία που τράβηκε μια επιβάτης του αεροσκάφους, φαίνονται οι δίσκοι τροφίμων και διάφορα δοχεία, σερβίτσια και φυλλάδια διασκορπισμένα στο διάδρομο, μετά την προσγείωση.

Ένας άνδρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του βρισκόταν στην πτήση, είπε ότι «οι άνθρωποι που δε φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τραυματίστηκαν ως επί το πλείστον, γιατί αιφνιδιάστηκαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν» όταν το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ένα άλλο άτομο το οποίο είχε συγγενείς στη συγκεκριμένη πτήση, μίλησε στην «The Sun», υποστηρίζοντας ότι το περιστατικό ήταν «εξαιρετικά τρομακτικό, πολλά σπασμένα γυαλιά και ουρλιαχτά και πολλαπλούς τραυματισμούς».

Η Lufthansa εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό και διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό εδάφους στην Ουάσιγκτον φρόντισε τους τρομαγμένους επιβάτες και τους εξασφάλισε νέα εισιτήρια, ενώ παράλληλα τους πρόσφερε αποζημίωση για τα όσα υπέστησαν.

Συνολικά επτά επιβάτες της πτήσης LH469 κατέληξαν σε νοσοκομεία, λόγω τραυματισμών, ωστόσο κανενός η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024