Όρμπαν: «Κάποιοι δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι»
Ο Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για την απόφαση περί ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (24.02.2023), ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων προτού η χώρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Μιλώντας στον κρατικό ρ/σ της Ουγγαρίας, ο Βίκτορ Ορμπάν επεσήμανε ότι ζήτησε από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματός του Fidesz να στηρίξουν το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι» με την επέκταση του ΝΑΤΟ και επιθυμούν να διεξαχθούν περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα.
«Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τελικά θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η χώρα του στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όμως επεσήμανε ότι θα πρέπει να εισακουσθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας, διαφορετικά θα αποτύχει η προσπάθεια επέκτασης της Συμμαχίας.
«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, είναι επίσης σύμμαχοί μας, και κατά συνέπεια πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους», τόνισε ο Βίκτορ Ορμπάν. «Πρέπει να προσέξουμε την Τουρκία καθώς τελικά η όλη διαδικασία θα περιέλθει σε τέλμα. Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.
Η Άγκυρα κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι υποθάλπει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρόσφατα η Τουρκία άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκρίνει μόνο την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ουγγαρία αναφέρει ότι έχει καθυστερήσει να εγκρίνει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
- Απάντηση Χαρίτση σε Τσίπρα: «Λαϊκό Μέτωπο του ενός δεν υπήρξε ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442