Την Τετάρτη (22/2) στις 17:00 οι νταμπλούχες Ελλάδας υποδέχονται την ισχυρή USK Πράγας στην κεντρική σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για τη 13η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της EuroLeague.
Μετά το άνετο «διπλό» (50-80) επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επιστρέφει στην Ευρώπη, με δυνατή «μαχή».
Την Τετάρτη (22/2) στις 17:00 (YouTube/EuroLeague Women), οι νταμπλούχες Ελλάδας υποδέχονται την ισχυρή USK Πράγας στην κεντρική σάλα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για τη 13η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της EuroLeague.
Κόντρα στην τσεχική ομάδα, δεύτερη στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης (οκτώ νίκες, τέσσερις ήττες), τα κορίτσια του Θρύλου έχουν δύσκολο έργο, όμως θέλουν να παρουσιάσουν καλό πρόσωπο στο ΣΕΦ και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δηλώσεις:
Θάνος Νίκλας: «Αύριο, στο προτελευταίο παιχνίδι μας στη διοργάνωση, αντιμετωπίζουμε την ομάδα της Πράγας, η οποία κάθε χρόνο βρίσκεται στο Final-4 και παίζει με υψηλές προσδοκίες στη διοργάνωση. Είναι μια ομάδα με ίδια φιλοσοφία εδώ και χρόνια, πολύ επικίνδυνη στο transition και εξαιρετική στην άμυνα.
Στο εκτός έδρας παιχνίδι, παρόλο τις απουσίες που είχε σαν ομάδα, μας ανάγκασε να κάνουμε ένα κακό παιχνίδι. Θέλουμε να δούμε τα λάθη μας και παρόλο που αυτή τη φορά δεν έχουν απουσίες, παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να δείξουμε τα καλά μας στοιχεία και τις καλές μας συνήθειες που αρχίζουμε και αποκτούμε».
Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Αύριο, αγωνιζόμαστε απέναντι στην Πράγα, μια ομάδα η οποία θεωρείται από τα φαβορί για το Final-4 της EuroLeague και ενδεχομένως για την κατάκτηση του τίτλου.
Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της αντίπαλης ομάδας, αλλά εμείς δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και σε αυτά που μας ζητάει ο προπονητής και θέλουμε να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, κλείνοντας σιγά-σιγά την ευρωπαϊκή μας σεζόν. Είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο θέλουμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα, τόσο σε επίθεση, όσο και στην άμυνα και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.