Αφιέρωμα μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στο Μετρό Συντάγματος
Ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό θέαμα παρουσιάζεται στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, έως τις 22 Ιανουαρίου 2023 αφιερωμένο στην Μικρασιατική καταστροφή.
Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και εν γένει του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής, μια δυναμική συνδιοργάνωση σημαντικών φορέων της χώρας, παρουσιάζει ένα πρωτότυπο οπτικοακουστικό θέαμα στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στην Πλατεία Συντάγματος, έως τις 22 Ιανουαρίου 2023.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ με την ευγενική υποστήριξη της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ και τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο, ως ένα οφειλόμενο χρέος στους πρόσφατους προγόνους.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε στα εγκαίνια της έκθεσης: «Κάνουμε την ιστορία μας προσβάσιμη σε όλους! Από σήμερα στο Μετρό του Συντάγματος φιλοξενούμε την εξαιρετική έκθεση «Αιών εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω», ένα αφιέρωμα μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή με πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό».

Οι ενότητες του θεάματος οδηγούν τον επισκέπτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας περιλαμβάνοντας τον τόπο προέλευσης πριν από την καταστροφή, τη μετακίνηση, αλλά και την εγκατάσταση των προσφύγων, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξελικτική πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.
Οι επισκέπτες – θεατές από κάθε άκρη της Αθήνας, αλλά και οι περαστικοί επιβάτες της στάσης Σύνταγμα του Μετρό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προβολή με ελεύθερη είσοδο, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά μισή ώρα, από τις 9:30 έως τις 20:00, καθημερινά.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)






















![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442