Βρετανία: Κατά 33% αυξήθηκαν τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού
Η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει στη Βρετανία.
Κατά 33% αυξήθηκαν από τον Μάιο τα νοικοκυριά, στην Αγγλία και την Ουαλία, που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, σύμφωνα με μια έκθεση της ρυθμιστικής αρχής υδροδότησης, καθώς η αύξηση του κόστους διαβίωσης επηρεάζει τους οικιακούς προϋπολογισμούς.
Η Ofwat, η αρχή που επιβλέπει τις εταιρείες υδροδότησης και αποχέτευσης στην Αγγλία και την Ουαλία, ανέφερε ότι σύμφωνα με μια έρευνα της Savanta σε 2.328 καταναλωτές, που διενεργήθηκε μεταξύ 4-13 Οκτωβρίου, διαπίστωσε ότι το ποσοστό εκείνων που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς έφτασε το 20%, από 15% που ήταν τον Μάιο.
Βασικό πρόβλημα οι λογαριασμοί ενέργειας
Οι λογαριασμοί της ενέργειας παραμένουν πάντως το βασικό πρόβλημα των καταναλωτών. Το 37% των ερωτηθέντων είπαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του αερίου (από 29% τον Μάιο) και το 35% τον λογαριασμό του ηλεκτρικού (από 27% προηγουμένως).
Από εκείνους που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ένας στους τρεις (33%) είπε ότι ζήτησε να δανειστεί χρήματα από φίλους και συγγενείς. Το 17% χρησιμοποίησε πιστωτικές κάρτες για να τους πληρώσει και το 13% πήρε ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο.
Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έφτασε το 11,1% τον Οκτώβριο, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 41 χρόνια, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια.
Τα δύο τρίτα εκείνων που μετείχαν στην έρευνα της Ofwat είπαν ότι πιστεύουν ότι η οικονομική κατάστασή τους θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο.
- Σύρος: Στήριξη σε 100 παιδιά και τις οικογένειές τους
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: «800 εκατ. από 64 δράσεις ΕΣΠΑ για ΜμΕ, μηδέν ευρώ δαπάνη – Είναι σκοπιμότητα, όχι ανικανότητα
- Διαβατήρια: Τα πιο ισχυρά του κόσμου το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Μεγάλη νίκη για την Google – Η Apple επέλεξε το Gemini για το αναβαθμισμένο Siri
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)



























































![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442