Διαβάτη – Κώνστα: Το τελευταίο τηλεφώνημα, το απωθημένο και οι φαρμακεροί διάλογοι στους Δύο Ξένους
Η Χρυσούλα Διαβάτη μίλησε για την αγαπημένη της συνάδελφο
Σαράντα ημέρες συμπληρώθηκαν από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός, Ντίνα Κώνστα.
Η ηθοποιός πέθανε στα 83, παλεύοντας για ένα χρόνο με την άνοια.
Η Χρυσούλα Διαβάτη μίλησε για την απώλειά της και την εμβληματική τους συνεργασία στους Δύο Ξένους, που έγραψε ιστορία.
«Τόσο η Ντίνα όσο κι εγώ είμαστε δύο ηθοποιοί της παλιάς στόμφας που αυτοσχεδιάζαμε. Ήμασταν δύο ηθοποιοί που στους «Δύο Ξένους» ταιριάξαμε απόλυτα. Η χημεία ήταν εντυπωσιακή κι αυτό φαίνεται ακόμα και σήμερα που έχει περάσει μια 20ετία από τότε. Όλη αυτή η χημεία έγινε βέβαια μεταξύ μας κατόπιν σκληρής δουλειάς πάνω στους χαρακτήρες των σεναρίων. Ούτε τότε ούτε σήμερα βλέπω τους «Δύο Ξένους». Γενικά δεν βλέπω τις σειρές στις οποίες παίζω γιατί είμαι της άποψης, αφού το έχω κάνει, το ξέρω. Άρα γιατί να καθίσω να το ξαναδώ.
Οι περισσότερες από τις ατάκες που βλέπετε είναι δικές μας, τις οποίες ο σεναριογράφος μας επέτρεπε να χρησιμοποιούμε. Ήταν έξυπνος και γνώριζε ότι είχαμε μια πείρα χρόνων στην πλάτη μας και θα προσθέταμε καλά στοιχεία στη σειρά του. Μην ξεχνάτε ότι εγώ κι η Ντίνα είμαστε ηθοποιοί μιας παλιότερης γενιάς. Δεν είμαστε σαν τους τωρινούς… Δεν βλέπετε τις παλιές ελληνικές ταινίες και τους αυτοσχεδιασμούς που έκαναν πόσο υπέροχοι ήταν; Ο Ψαθάς κάποτε μου είπε ότι οι ίδιοι οι παλιοί ηθοποιοί διαμόρφωναν με τις ατάκες τους την τελική μορφή του έργου. Ήταν έξυπνοι ηθοποιοί και ταλαντούχοι.»
Για το λόγο που δεν κατάφεραν να συνεργαστούν ξανά με την Ντίνα Κώνστα ανέφερε συγκινημένη: «Δεν εξαρτιόταν από εμάς αν θα συνεργαστούμε ξανά. Εμείς δεν ήμασταν επιχειρηματίες. Δεν μας ξαναπρότειναν ποτέ. Τελευταία φορά που μιλήσαμε με την Ντίνα ήταν πέρυσι. Όταν σχεδιάζαμε να κάνουμε κάτι από κοινού στο θέατρο. Τελικά δεν ευοδώθηκε κι ίσως είναι λίγο απωθημένο αυτό. Θα ήταν πολύ σπουδαίο να συνεργαστούμε ξανά. Γιατί δυστυχώς έφυγε η Ντίνα, θα φύγω κι εγώ σε λίγο και θα τελειώσει ο κύκλος αυτός!»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
- Οι μεγάλοι νικητές και χαμένοι των αγορών το 2025
- Apptronik: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ με «DeepMind» – Εκπαιδεύεται να κάνει… τα πάντα
- Φούλαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Νίκη για τους γηπεδούχους με πέναλτι του Χιμένες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 22.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/chris-leggat-2iOqib5eLE8-unsplash-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442