Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επίθεση δέχθηκε όχημα δημοσιογράφων της Bild - Ανάμεσά τους Έλληνας φωτορεπόρτερ

Ουκρανία: Επίθεση δέχθηκε όχημα δημοσιογράφων της Bild – Ανάμεσά τους Έλληνας φωτορεπόρτερ

Ο Γιώργος Μουτάφης βρισκόταν με τους δύο συναδέλφους του της Bild στην ανατολική Ουκρανία όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση

Στο Λυσιχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία βρέθηκε ο Γιώργος Μουτάφης μαζί με τους συναδέλφους του Πολ Ροζενχάιμερ Βαντίμ Μοισένκο για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild. Όπως έγινε γνωστό το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχτηκε επίθεση αλλά όπως αναφέρει η εφημερίδα και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την Bild, οι τρεις άνδρες επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την εν λόγω πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις. Ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου διαλύθηκε από το ωστικό κύμα των εκρήξεων.

Δεν είναι σαφές εάν οι δημοσιογράφοι αποτέλεσαν στόχο

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται τόσο κοντά στην πόλη Λυσιχάνσκ που οι δημοσιογράφοι που θέλουν να κάνουν ρεπορτάζ, καθώς και οι άμαχοι αλλά και ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο δρόμο για να φύγουν.

Δεν είναι σαφές αν οι δημοσιογράφοι αποτέλεσαν στόχο. Ο δρόμος από και προς το Λυσιχάνσκ  έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε από βομβαρδισμό κοντά στο Λυσιχάνσκ πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Πολ Ροζενχάιμερ σημειώνει ότι «η επίθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός στρατός δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, αλλά απλά βομβαρδίζει τα πάντα», ενώ ο Γιώργος Μουτάφης ανέβασε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook με όσα αντίκρυσαν πριν φύγουν από το Λυσιχάνσκ.

O φωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφης

Ο Γιώργος Μουτάφης, όπως αναφέρεται στο Athens Photo World, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, είχε την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία στην ομάδα 18+. Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Focus και παραγωγή ψηφιακών ταινιών στη SAE Athens.

Τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει τις πιο σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και συγκρούσεις σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Η δουλεία του έχει δημοσιευτεί στο Newsweek, το TIME, τη LIBERATION, το Al Jazeera, τη BILD, το New Yorker, το CNN και το BBC μεταξύ άλλων.

Έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ για τη μετανάστευση, εστιάζοντας στις επικίνδυνες ευρωπαϊκές διαδρομές που ακολουθούν οι μετανάστες.

Έχει βάση την Αθήνα και εργάζεται ως φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστής.

Από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής ο Γιώργος Μουτάφης βρέθηκε στην Ουκρανία καλύπτοντας για μεγάλα διεθνή μέσα τον πόλεμο. Ο ίδιος μεταξύ άλλων κατέγραψε τη φυγή των Ουκρανών προσφύγων τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024