Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Η Ελλάδα θα μας βοηθήσει με αποθέμετα φυσικού αερίου – Τι συζήτησαν με Μητσοτάκη
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία. «Η Ελλάδα θα προσφέρει βοήθεια στη Βουλγαρία αφού η Ρωσία ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη χώρα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης
Η βουλγαρική κυβέρνηση λέει ότι ήταν προετοιμασμένη για τη σημερινή κίνηση της Ρωσίας να αναστείλει την παροχή φυσικού αερίου.
Ο Πρωθυπουργός Kίριλ Πέτκοφ έχει διαβεβαιώσει τους Βούλγαρους ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη και μίλησε με τη γειτονική ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει εναλλακτικές προμήθειες.
«Η Ελλάδα θα βοηθήσει τη Βουλγαρία να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που προκλήθηκε από τις ενεργειακές αποφάσεις της Ρωσίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Προς το παρόν, είναι σαφές ότι η Ελλάδα εγγυάται ότι η διασύνδεση για την προμήθεια φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν θα ολοκληρωθεί πλήρως τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές από την ελληνική κυβέρνηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε την Τετάρτη στον Πέτκοφ ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθήσει τη Βουλγαρία να αντιστρέψει τη ροή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream 1. Μέσω αυτού του αγωγού διέρχεται το ρωσικό αέριο προς τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Συνδρομή από το αζέρικο αέριο
Ο κ. Πέτκοφ ξεκίνησε αμέσως συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει ότι μια κρίσιμη γραμμή διασύνδεσης, που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο από την Κομοτηνή στη Στάρα Ζαγόρα στη Βουλγαρία, θα ανοίξει – όπως είχε άλλωστε προγραμματιστεί – τον Ιούνιο.
Η ελληνική κυβέρνηση πρόσφερε επίσης προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, εφόσον χρειαστεί.
- Η Marca ξεχώρισε τον Κωνσταντέλια: «Άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ»
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ γάμοι, βαπτίσεις και άλλες δεξιώσεις για εντοπισμό φοροδιαφυγής
- Eξαφάνιση Λόρας: Μυστήριο με 18χρονη φίλη της που μένει στου Ζωγράφου – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Σενάρια από την Ισπανία για Παναθηναϊκό και Ομπστ
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
- Ευρωπαϊκή ακροδεξιά Vs Maga: Ο Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους θαυμαστές του
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442