Πόλεμος στην Ουκρανία: Η γερμανική E.ON απορρίπτει το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1
Η εταιρεία λέει ότι ο αγωγός αυτός, είναι διαφορετικό έργο από τον Nord Stream 2
Η γερμανική E.ON, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια δικτύων μεταφοράς ενέργειας στην Ευρώπη, εναντιώνεται στις απαιτήσεις να κλείσει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 1 στο πλαίσιο των κυρώσεων οι οποίες επιβάλλονται στη Ρωσία επειδή προχώρησε σε εισβολή στην Ουκρανία, γράφει στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα η εφημερίδα Rheinische Post.
Μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αναστείλει τη διαδικασία έκδοσης αδειών για τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2 την περασμένη εβδομάδα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κάλεσε προχθές Σάββατο να κλείσει και ο αγωγός Nord Stream 1, που μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία από το 2011.
Για διαφορετικό έργο μιλά η εταιρεία
Πρόκειται για κοινοπραξία της ρωσικής Gazprom, της γερμανικής Wintershall DEA, της επίσης γερμανικής PEG Infrastruktur E.ON, της ολλανδικής Gasunie και της γαλλικής Engie.
Η E.ON, που διατηρεί το 15,5% του μετοχικού κεφαλαίου της κοινοπραξίας του Nord Stream 1, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι «εντελώς διαφορετικό» από τον αγωγό Nord Stream 2, καθώς πρόκειται για «αδειοδοτημένο και πλήρως λειτουργικό αγωγό εισαγωγής φυσικού αερίου», σύμφωνα με εκπρόσωπό της, που πρόσθεσε ότι η χωρητικότητά του αξιοποιήθηκε πλήρως την τελευταία διετία.
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
- Μαρκ Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη»
- Βanda Entopica: Καταγγέλει τον δήμαρχο της Φλώρινας για απειλές, επειδή τραγούδησε Σλάβικα
- Καλιφόρνια: Τρεις νεκρούς άφησε πίσω της η σαρωτική καταιγίδα
- Από τον Φόντεν στον Ρόδρι: Τα «αστέρια» της Premier League που «κατέρρευσαν» χρηματιστηριακά στο 2025 (pic)
- Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 15 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης
- Από τα μπαχαρικά μέχρι τον έρωτα, τα πιο τρελά γκάτζετ που έφερε το 2025 στον κόσμο της τεχνολογίας
- Από την UEFA στη Νότια Αμερική: και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο υιοθετεί το Financial Fair Play
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442