Αττική Οδός: Αποζημίωση και στο υπουργείο εθνικής άμυνας ζητούν οι στρατιωτικοί
Γιατί η πανελλαδική ομοσπονδία ενώσεων στρατιωτικών ζητά να αποζημιωθεί και το υπουργείο εθνικής άμυνας;
Να απαιτηθεί αποζημίωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την ιδιωτική εταιρία «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).
Όπως εξηγεί η ΠΟΕΣ η αποζημίωση θα αφορά στον καθαρισμό του οδοστρώματος της Αττικής Οδού από τα χιόνια – από προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων– «προκειμένου τούτη (η Αττική Οδός) αποδοθεί προς χρήση από την ιδιωτική εταιρία που την εκμεταλλεύεται στους πολίτες, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια».
Πώς το εξηγούν οι Στρατιωτικοί
Συγκεκριμένα η ΠΟΕΣ ζήτησε «να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις ισχύουσας υπουργικής απόφασης (υπ΄ αριθμ. Φ.800/373010/Σ.439/2018 ΥΑ υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β΄ 535, «Κοστολόγηση/τιμολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών και οικονομική τακτοποίηση δοσοληψιών Ενόπλων Δυνάμεων»), όπως τούτη τροποποιήθηκε και ισχύει, ώστε να απαιτηθεί αποζημίωση του ΥΠΕΘΑ από την ιδιωτική εταιρία «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.», που διαχειρίζεται την Αττική Οδό και λαμβάνει τα κέρδη από τη χρήση της, για τις εργατοώρες που εργάσθηκαν οι στρατιωτικοί και οι οπλίτες θητείας και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό του οδοστρώματος της Αττικής Οδού από τα χιόνια, προκειμένου τούτη (η Αττική Οδός) αποδοθεί προς χρήση από την ιδιωτική εταιρία που την εκμεταλλεύεται στους πολίτες, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια.
Οι τυχόν δε κρατήσεις να αποδοθούν στα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων», καταλήγει η ανακοίνωση.
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442