Super League – Η αλήθεια των αριθμών, οι ευχαριστημένοι και οι… δυσαρεστημένοι
Λίγα λόγια μετά τις εννιά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος
H AEK έμεινε τρεις βαθμούς πίσω, αλλά φυσικά παραμένει ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου, το ίδιο ισχύει για τον ΠΑΟΚ που πέρασε με διπλό από τη Λεωφόρο, και ο Ολυμπιακός που είναι πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα (πρέπει να…) είναι δυσαρεστημένος και προβληματισμένος επειδή νίκησε μόνο 1-0 τον Ιωνικό.
Η ΑΕΚ δεν ήταν κακή στη Ριζούπολη. Αντιθέτως για ένα ημίχρονο ήταν πολύ καλή και μπορούσε να το καθαρίσει το παιχνίδι. Στην επανάληψη, όμως, θύμισε την ΑΕΚ που είχαμε δει στο Βόλο και με τον Άρη κι αυτή τη φορά δεν είχε ούτε τύχη (όπως στο Βόλο) ούτε διαιτητική βοήθεια (όπως με τον Άρη) και φυσιολογικά σκόνταψε.
Όλα αυτά από μια ΑΕΚ που είναι… φόβος και τρόπος όπως μας λένε κάποιοι, αλλά ζήτημα είναι να έχει παίξει 50-60 λεπτά καλού και κυρίως κυριαρχικού ποδοσφαίρου στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Και για να είμαι ξεκάθαρος, ούτε την υποτιμώ ούτε την υποβιβάζω την ΑΕΚ, για την οποία άλλωστε έχω πει και έχω γράψει ότι τη θεωρώ βασικό αντίπαλο του Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου. Απλώς αναφέρω, με ποδοσφαιρικά κριτήρια και μόνο, τι έχουμε δει από την ομάδα του Γιαννίκη τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες κατέκτησε επτά βαθμούς, αλλά άνετα θα μπορούσε να έχει μείνει στους τρεις.
Και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός στη Λεωφόρο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυριαρχικός και σίγουρα πολύ καλύτερος από εκτός έδρας παιχνίδια όπως με τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα που ένας Θεός ξέρει πως τα κέρδισε. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, μέχρι και να χάσει μπορούσε. Τελικά νίκησε διότι πήρε τσαμπουκά ένα (ακόμα…) πέναλτι, το οποίο αν το έπαιρνε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο θα είχαμε διαδηλώσεις.
Τώρα που το πήρε ο ΠΑΟΚ (με τσαμπουκά επαναλαμβάνω…), ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια τον πηγαίνει αίμα διαιτητικά τον Παναθηναϊκό, κάποιοι θυμήθηκαν με χαρακτηριστική… χρονοκαθυστέρηση να γράψουν ή να ψελλίσουν κάτι.
Τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένοι όμως και καλά κάνουν. Στην ΑΕΚ, διότι έχουν χτίσει μια νέα ομάδα που όσο κερδίζει χρόνο μένοντας μέσα στο πρωτάθλημα είναι κέρδος γι’ αυτήν, και στον ΠΑΟΚ, διότι ξέρουν ότι με το «κοντό» ρόστερ που έχουν πάλι καλά πρέπει να λένε που είναι μόνο τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Και για τα πέναλτι, που τα μισά απ’ όσα έχουν πάρει ήταν αστεία, δεν τρέχει τίποτα βέβαια. Σφυρίζουμε αδιάφορα, διότι στον καιρό της… εξυγίανσης είναι όλα καλώς καμωμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάμε παρακάτω.
Στον Ολυμπιακό, όμως, που έχει επτά νίκες στο πρωτάθλημα και σε καμία απ’ αυτές δεν είδαμε κάποιο διαιτητικό λάθος που να αλλοίωσε το αποτέλεσμα, αλλά και δύο ισοπαλίες που στη μία (με Ατρόμητο) κοιμήθηκε ο θεός και στην άλλη (με Παναθηναϊκό) περισσότερο… καθυστερήσεις είδαμε παρά παιχνίδι, πρέπει να είμαστε… δυσαρεστημένοι.
Είναι η ομάδα πρώτη και αήττητη και εμείς πρέπει να τα βάψουμε μαύρα, επειδή στα περισσότερα ματς μέχρι τώρα θα μπορούσε σίγουρα να έχει παίξει καλύτερα. Λες και οι άλλοι δύο… θαμπώνουν με την μπάλα που παίζουν. Ρε πάτε καλά; Αυτό και μόνο αναρωτιέμαι.
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα (vid)
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Άρης: «Λανουά έχουμε κουραστεί πια με τα «εργαλεία» που φέρνεις. Εσύ δεν κουράστηκες;»
- Πήρε το Super Cup η Μπάρτσα, 3-2 τη Ρεάλ με υπογραφή Ραφίνια (vid)
- Super League: Όλα τα γκολ της 16ης αγωνιστικής (vids)
- Ολυμπιακός: «Ας φροντίσουν να φέρουν ελίτ διαιτητή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»
- Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησαν αλλά δεν ικανοποίησαν οι «πράσινοι» (vid)
- Χιμένεθ: «Το γκολ του Ντουντού έπρεπε να μετρήσει!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)


















































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442