Χάρη στην γκάφα του Ροντρίγκες στο γκολ του Λιβάι, άνοιξε ο δρόμο της νίκης για την ΑΕΚ στο Αγρίνιο με την Ένωση να φεύγει με νίκη 3-1 επί του Παναιτωλικού. Εφιάλτες «Γεντί Κουλέ» ξύπνησαν στο 1-2 με τους γηπεδούχους να αγγίζουν την ισοφάριση.
Η ΑΕΚ πέτυχε στο Αγρίνιο το πρώτο της φετινό «2», επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-1. Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε η συνδρομή και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 0-1 που… πρόσφερε το γκολ στον Γκαρσία. Η Ένωση είχε καλές στιγμές στο ματς, αλλά και μερικά νεκρά διαστήματα που λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά, όπως μετά το 1-2 που είδε τους εφιάλτες του Ηρακλείου να επιστρέφουν. Η ουσία είναι πως οι Κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη που είχαν τόσο ανάγκη και πηγαίνουν ήρεμοι στη διακοπή. Κορυφαίος του Δικεφάλου ήταν ο Μοχαμαντί, που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα.
H AEK μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε στο 3’ με την κεφαλιά του Γκαρσία. Η Ένωση έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Παναιτωλικού, με ανάπτυξη κατά βάση από τα αριστερά, με τους Μοχαμαντί, Τσούμπερ. Στο 13’ θα ανοίξει το σκορ! Ο Ιρανός μπακ σέντραρε και ο Γκαρσία με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της ΑΕΚ!
Αυτό το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που πήραν μέτρα στο γήπεδο. Ο Παναιτωλικός είχε κάποιες προσπάθειες από τα δεξιά με τον Μεντόζα, χωρίς όμως να κάνει κάποια αξιόλογη τελική. Αντίθετα η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 21’, με το ωραίο σουτ του Τσούμπερ. Και στο 26’ θα ζευγαρώσει τα τέρματά της! Σκόρερ με κεφαλιά ο Βράνιες, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και… 0-2!
Ο Δικέφαλος έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα, είχε κίνηση στον χώρο και συνάμα κρατούσε τον Παναιτωλικό μακριά από την περιοχή της. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους τα δεδομένα άλλαξαν όμως. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 37’ με ένα σουτ του Βέργου εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς. Ενώ στο 41’ οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Γκργκότς, που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βράνιες θα πιάσει την κεφαλιά, με τον Βαρόνε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο ματς όμως στο 58’! Μετά από γύρισμα του Μπαρμπόσα, ο Βέργος θα κοντρολάρει μέσα στην περιοχή και θα «εκτελέσει» με το δεξί, μειώνοντας σε 1-2!
Το παιχνίδι απέκτησε έναν περίεργο ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά, με την μπάλα πάνω-κάτω. Και οι δύο ομάδες προσπαθήσουν να δημιουργήσουν. Στο 78’ ο Παναιτωλικός σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρει και να ισοφαρίσει! Ο Κορνέλιους πιάνει μια κεφαλιά εξ επαφή, ο Στάνκοβιτς αλλάζει την πορεία της μπάλας και ο Λε Ταλέκ απομακρύνει στη γραμμή!
H AEK αντέδρασε και στο 84’ «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Τσούμπερ βρήκε δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-3 με κοντινό πλασέ και πλέον το «τρίποντο» φάνηκε να καταλήγει ξεκάθαρα στον Δικέφαλο. Όπως και έγινε, αφού η κεφαλιά του Βέργου στο 90’ βρήκε στο δοκάρι και έτσι οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Μονακό θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν», υποσχέθηκε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μονακό.