Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Ελεύθερος ο «Ινδιάνος» – Δριμύ κατηγορώ από τον δικηγόρο του
Ο «Ινδιάνος», στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει πριν περίπου πέντε μήνες στην 13η τακτική ανακρίτρια, επικαλούνταν οπτικοακουστικό υλικό σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα
Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας, ο αποκαλούμενος «Ινδιάνος» ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, όπως αποκάλυψε το in.gr.
Ο «Ινδιάνος», στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει πριν περίπου πέντε μήνες στην 13η τακτική ανακρίτρια, επικαλούνταν οπτικοακουστικό υλικό σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα.
Τι αναφέρει το βούλευμα
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Αθηνών, αξιολογώντας το δικογραφικό αποδεικτικό υλικό, απεφάνθη με το υπ’ αρ. 3383/21 Βούλευμα την άρση της προσωρινής κράτησης του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού που έλαβε χώρα στις 09/03/2021 στη Ν. Σμύρνη.
«Ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο»
«Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη. Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα» αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος του 30χρονου.
Όπως τονίζει «η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη».
- LIVE: Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας
- LIVE: Καρδίτσα – Παναθηναϊκός
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)

























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442