Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «ορφανά» του Ιβάν υποφέρουν στο τσιφλίκι του Θωμά

Τα «ορφανά» του Ιβάν υποφέρουν στο τσιφλίκι του Θωμά

Σε κατάσταση ομηρίας οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ. Έτσι συμβαίνει στα λημέρια του Θωμά!

Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα που ζουν καθημερινά « οι πέντε εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ» στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ!

Πεταμένοι σε μια γωνία, χωρίς να έχουν την παραμικρή εξουσία στα χέρια τους, ανίκανοι και αδύναμοι να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση, εξαφανισμένοι από τις Επιτροπές, ανύπαρκτοι για τον Φιλιππούση και τον Μπάρτζη, χωρίς κανένα έρεισμα στο προσωπικό, χωρίς την παραμικρή πληροφόρηση για όσα καθημερινά συμβαίνουν στο πάρκο Γουδή είναι, κυριολεκτικά, για λύπηση να τους βλέπεις να έρχονται μια φορά το μήνα στην Αθήνα και να νομίζουν ότι διοικούν την ΕΠΟ.

«Δεν μπορούμε ούτε για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, έστω αυτές τις δύο που έχουμε, να κατεβούμε στην Αθήνα χωρίς να πάρουμε άδεια απ’ τον Φιλιππούση, δηλαδή απ’ τον Γιαννάκη και τον Θωμά» έλεγε προ ημερών εξέχον στέλεχος της παρέας των «βόρειων», απελπισμένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πάρκο και το ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί στην λειτουργία της ΕΠΟ η ΑΕΚ.

«Θα αλλάξω το dna της ΕΠΟ» είχε υποσχεθεί προ ετών ο Θωμάς Μητρόπουλος και έκανε πράξη την υπόσχεση του, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, όλοι όσοι εκπροσωπούν τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι πλήρως υποταγμένοι στις ορέξεις των «συναδέλφων τους» του νότου, κορυφαίος όλων ο Μάκης Γκαγκάτσης, κολλητός του Γιαννάκη Παπαδόπουλου και «οικογενειακός συνομιλητής του Θωμά Μητρόπουλου».

Η αλλαγή που ο Θωμάς ευαγγελίζονταν συντελέστηκε με την βίαιη αλλαγή στις ισορροπίες μεταξύ των στελεχών και των υπαλλήλων της ΕΠΟ και την συνακόλουθη ανατροπή στον καταμερισμό της εξουσίας μεταξύ τους.

Ένας «στρατός» από νέους υπαλλήλους (όλοι ΑΕΚάρες) πέρασε την πόρτα των γραφείων στο Πάρκο Γουδή και εγκαταστάθηκε στις υπηρεσίες αναλαμβάνοντας όλα τα κρίσιμα αι καίρια πόστα, ενώ την ίδια ώρα οι παλιοί υπάλληλοι «οι κακοί», είτε τέθηκαν στο περιθώριο, είτε υποτάχθηκαν για να μην αντιμετωπίσουν το φάσμα της απόλυσης.

Την εικόνα μιας ΕΠΟ που έχει αλωθεί από την ΑΕΚ, μιας Ομοσπονδίας που ούτε πουλί πετούμενο δεν περνάει πάνω από το γραφεία της χωρίς άδεια, την ενισχύει σε υπερθετικό βαθμό η καθημερινή παρουσία στο Πάρκο Γουδή όλων των εκλεγμένων με τη σημαία της ΑΕΚ μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, τακτικότατοι, «λες και έχουν υπογράψει σύμβαση για οχτάωρη εργασία» έλεγε προ ημερών ένας βόρειος συνάδελφος τους, στα πόστα τους οι Φύτρας, Δανιήλ, Τζαφέρης, Θωμαϊδης ( ο αποκαλούμενος Μότσαρτ), ενώ ο πασίγνωστος Παναγιώτης Δημητρίου κάνει ό,τι μπορεί για να υπενθυμίσει τη θέση του (Αναπληρωτής Πρόεδρος γαρ) και την εξουσία του χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ( το ερώτημα πως ζουν μερικοί από αυτούς που τριγυρνάνε όλη μέρα στην ΕΠΟ και δίνουν εντολές είναι ακόμη αναπάντητο) οι ταλαίπωροι του ΠΑΟΚ είναι σαν κάτι αποδιωγμένα από τον πασά γιουσουφάκια που, αφού χρησιμοποιήθηκαν για τις ορέξεις τους πετάχτηκαν στα σκουπίδια, στέκουν τιμωρία με το ένα πόδι στη γωνία και κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το κακό που τους έτυχε, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτε για να αλλάξουν την κατάσταση.

Στην περίοδο Ζαγοράκη τα ΠΑΟΚια είχαν αποκούμπι στο Θόδωρο και περίμεναν πως θα άλλαζε αυτός τις ισορροπίες υπέρ τους, μόλις εδραιώνονταν κανονικά στην καρέκλα του, αλλά κι αυτή η ελπίδα χάθηκε, ο Ζαγοράκης κατάλαβε πολύ καλά τι τον περιμένει, του εξήγησε το όνειρο  το αφεντικό της Ομοσπονδίας και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια «για να μην δει τα ραπανάκια ανάποδα» (αυτή ήταν η προειδοποίηση του αφεντικού «αν κάνει πως πάει να του χαλάσει το σχέδιο»).

Από την αποχώρηση του Ζαγοράκη μέχρι και σήμερα οι ισορροπίες στην ΕΠΟ έχουν αλλάξει δραματικά, η ξεφτίλα των «βόρειων», σε κάθε ευκαιρία είναι συστηματική και συστημική, η συμπεριφορά των αφεντικών στο Πάρκο έχει γίνει αυτοκρατορική απέναντι σε δούλους, φως στο τούνελ δεν φαίνεται πουθενά κι ο Ιβάν δεν μπορεί ( μάλλον ούτε θέλει) να τους βοηθήσει, έχει συμφωνίες να στηρίξει με την ΑΕΚ και σιγά τώρα μην ασχοληθεί με τις ανησυχίες πέντε υπαλλήλων του που έχουν αρχίσει να ντρέπονται γι’ αυτό που είναι.

Ένας-δυο απ’αυτούς βαυκαλίζονται ακόμη με την ιδέα ότι «μπορεί να γυρίσει το ματς, αν το αποφασίσει το αφεντικό», αλλά αφεντικό ακούνε κι αφεντικό δεν βλέπουν, γύρω τους έχει γκρεμιστεί το σύμπαν, τους φτύνουν κι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να λένε ότι ψιχαλίζει και ζουν με το όνειρο πως «θαρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι», ραγιάδες της κακιάς ώρας.

Περιμένουν κάθε εβδομάδα να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά είναι οι προσδοκίες τους σαν των Τρώων συφοριασμένες, το ξέρουν ότι εκεί που είναι θα μείνουν, θα βρίζουν όλο το μήνα τον Γιαννάκη, τον Δημητρίου, τον Φιλιππούση και όταν συνεδριάζει η ΕΠΟ θα τους κουβαλάει με το καλάμι ο Μάκης για να ψηφίσουν ό,τι τους βάλουν μπροστά τους ο Θωμάς και η ΑΕΚ.

Είναι πολύ ωραία η ΕΠΟ της εξυγίανσης, προβλέπεται να γίνει ακόμη καλύτερη στο μέλλον, η σχέση του ΠΑΟΚ μαζί της κι η χαμένη αξιοπρέπεια των εκπροσώπων του «Δικεφάλου» που έγιναν νοικάρηδες στο σπίτι τους και πληρώνουν διόδια στον Φύτρα για να μπουν στα γραφεία είναι προς έρευνα.

Που θα πάει, θα βρεθεί κάποτε αυτή η αξιοπρέπεια παραπεταμένη σε κανένα χαντάκι, σαν κι αυτό που γλίτωσε με το φευγιό του ο Ζαγοράκης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024