Νέοι για τα θεμελιώδη δικαιώματα την περίοδο της πανδημίας
Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει στις 15 – 16 Σεπτεμβρίου 2021 τη δεύτερη διεθνή συνάντηση νέων του έργου Europe reunited (rEUnite) με θέμα την 21η επέτειο από τη Διακήρυξη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Νέοι και νέες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν στην πόλη των Σερρών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να ανταλλάξουν πληροφορίες, να διαπιστώσουν κοινά προβλήματα και να εξετάσουν καλές πρακτικές σε θέματα που αφορούν τα θεμελιώδη δικαιώματα την περίοδο της πανδημίας.
Μέσα από την οργάνωση στρογγυλής τραπέζης και τις επιμορφωτικές επισκέψεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Σερρών αποσκοπεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των νέων της Ευρώπης, την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά, την ενδυνάμωση των υφιστάμενων συνεργασιών αλλά και την ανάπτυξη νέων επαφών μεταξύ των εταίρων.
Το έργο rEUnite χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», Σκέλος 1: «Ιστορική μνήμη». Εταίροι του Δήμου Σερρών είναι η Ένωση Guarani (Ισπανία, επικεφαλής εταίρος), το Πολωνικό Ίδρυμα Robert Schuman (Πολωνία), η Οργάνωση BIDA e.V. “Kultur und Bildung (Γερμανία), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Βουλγαρία), το Διεθνές Κέντρο για τη Νότια Ευρώπη – ICSE&Co (Ιταλία) και το Ινστιτούτο Restorative Justice for all – RJ4All (Ηνωμένο Βασίλειο).
Ο δήμος Σερρών φανερώνει με τις δράσεις αυτές πως αντιμετωπίζει τις προσκλήσεις του μέλλοντος όντας συμμέτοχος και όχι ως απλός παρατηρητής. Άλλωστε το μέλλον το διαμορφώνουν οι παρόντες και ειδικά οι Δήμοι ως θεσμικοί φορείς με την άμεση εγγύτητα με τον πληθυσμό μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας