Νέοι για τα θεμελιώδη δικαιώματα την περίοδο της πανδημίας
Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει στις 15 – 16 Σεπτεμβρίου 2021 τη δεύτερη διεθνή συνάντηση νέων του έργου Europe reunited (rEUnite) με θέμα την 21η επέτειο από τη Διακήρυξη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Νέοι και νέες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες θα συναντηθούν στην πόλη των Σερρών, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να ανταλλάξουν πληροφορίες, να διαπιστώσουν κοινά προβλήματα και να εξετάσουν καλές πρακτικές σε θέματα που αφορούν τα θεμελιώδη δικαιώματα την περίοδο της πανδημίας.
Μέσα από την οργάνωση στρογγυλής τραπέζης και τις επιμορφωτικές επισκέψεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος Σερρών αποσκοπεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των νέων της Ευρώπης, την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά, την ενδυνάμωση των υφιστάμενων συνεργασιών αλλά και την ανάπτυξη νέων επαφών μεταξύ των εταίρων.
Το έργο rEUnite χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες», Σκέλος 1: «Ιστορική μνήμη». Εταίροι του Δήμου Σερρών είναι η Ένωση Guarani (Ισπανία, επικεφαλής εταίρος), το Πολωνικό Ίδρυμα Robert Schuman (Πολωνία), η Οργάνωση BIDA e.V. “Kultur und Bildung (Γερμανία), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Βουλγαρία), το Διεθνές Κέντρο για τη Νότια Ευρώπη – ICSE&Co (Ιταλία) και το Ινστιτούτο Restorative Justice for all – RJ4All (Ηνωμένο Βασίλειο).
Ο δήμος Σερρών φανερώνει με τις δράσεις αυτές πως αντιμετωπίζει τις προσκλήσεις του μέλλοντος όντας συμμέτοχος και όχι ως απλός παρατηρητής. Άλλωστε το μέλλον το διαμορφώνουν οι παρόντες και ειδικά οι Δήμοι ως θεσμικοί φορείς με την άμεση εγγύτητα με τον πληθυσμό μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων.
- Η Eurovision προσήλκυσε 35 εκατομμύρια λιγότερους τηλεθεατές λόγω του μποϊκοτάζ για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Επίθεση των ΗΠΑ σε ραντάρ του Ιράν μετά από κατάρριψη drones
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αν προκληθούμε
- Η NSA φέρεται να προετοιμάζει το Mythos της Anthropic για χρήση σε κυβερνοεπιθέσεις
- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν βρέφος κοντά στη Χεβρώνα με σφαίρα στο πρόσωπο – Τραυματίστηκαν και οι γονείς
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Σλούκα και Λεσόρ ενόψει του Game 3
- Οι μαύροι ρινόκεροι επέστρεψαν σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε
- Θερμή υποδοχή στην Κρήτη για την Εθνική Ομάδα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-uvejs-bektas-2156172269-34066858-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442