Δήμος Διονύσου – Τι απαντά στην πρωτοφανή απόφαση για κυνήγι αγριογούρουνου στις καμένες εκτάσεις
Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση του δασαρχείου Πεντέλης να επιτρέψει το κυνήγι αγριόχοιρου στο δάσος μεταξύ Εκάλης και Διονύσου. Μεταξύ των όσων αντιδρούν και ο δήμος Διονύσου
Aντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του δασαρχείου Πεντέλης που προέβλεπε «δράση» την προσεχή Τρίτη, σε συνεργασία με κυνηγετικό σύλλογο για την μείωση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στο δάσος μεταξύ Εκάλης και Διονύσου. Σαφή θέση ενάντια στη θανάτωση των αγριόχοιρων πήρε ο Δήμος Διονύσου, με σχετική ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Διονύσου αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν συμφωνεί με αυτή την πρακτική:
«Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δασαρχείου Πεντέλης για τη μείωση του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή του Πεντελικού όρους, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου, ο Δήμος Διονύσου δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι αντιτίθεται σε κάθε δράση που στρέφεται κατά της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων.
Ο Δήμος Διονύσου δεν επικροτεί σε καμία περίπτωση την πρακτική και «δράση» που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 από τις 5 π.μ. έως τις 12 μ.μ., η οποία απλώς μας κοινοποιήθηκε από το αρμόδιο Δασαρχείο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή συνεννόηση.
Ο Δήμος μας έχει πληγεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την φυσική καταστροφή «Μήδεια» και είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς.
Η άγρια πανίδα βρίσκεται σε κίνδυνο και όλα τα ζώα έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία.
Για αυτό το λόγο καλούμε το Δασαρχείο να ακυρώσει την προγραμματισμένη δράση και να εξετάσει άλλες εναλλακτικές μεθόδους μείωσης του πληθυσμού των αγριόχοιρων που δεν προϋποθέτουν τη θανάτωση των ζώων.
Ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, σε στενή συνεργασία με την Ειδική Σύμβουλο Φιλοζωίας Μαρία Αντωνοπούλου-Πρίντζου και τον αρμόδιο Εντεταλμένο Σύμβουλο Γιάννη Τσουδερό, θα ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση για την ακύρωση της απόφασης του Δασαρχείου και την αντικατάστασή της από μία άλλη δράση που δεν θα προβλέπει σε καμία περίπτωση τη θανάτωση ζώων.
Επίσης ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος Διονύσου για την προστασία των διερχόμενων οδηγών από τη διέλευση αγριόχοιρων έγκαιρα είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση από τις 13 Νοεμβρίου 2019, ενώ ολοκληρώνεται σύντομα η τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων σε διάφορα κεντρικά σημεία – περάσματα αγριόχοιρων στο Δήμο».
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν τάνκερ κοντά στη Βενεζουέλα
- Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Άπελντοορν 3-0: «Άλμα» πρόκρισης για τους Ερυθρόλευκους
- Νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,25% από τη Fed
- Αγρότες: Βάλλεται πανταχόθεν η κυβέρνηση – Στα «μπλόκα» και οι… «γαλάζιοι» βουλευτές
- Τα asset της Google στη Γαλλία στοχεύει η πρώην ρωσική θυγατρική της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)















![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442