ΗΠΑ – Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το εύρος των υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας αυτήν τη στιγμή»
Στόχος χάκερς έγινε πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση από την Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.
Σχολιάζοντας την είδηση, πηγή προσκείμενη στο γεγονός, είπε στο Reuters ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπέστη σημαντικές διαταραχές από την επίθεση και πώς οι δραστηριότητές του δεν διεκόπησαν.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Fox News πάντως, δεν είναι σαφές πότε αποκαλύφθηκε η παραβίαση, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη περίπου πριν από δύο εβδομάδες.
«Η επιχείρηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση Αμερικανών και συμμάχων Αφγανών «δεν επηρεάσθηκε», διευκρινίζει.
🚨BREAKING, thread:
The State Department has been hit by a cyber attack, and notifications of a possible serious breach were made by the Department of Defense Cyber Command.
— Jacqui Heinrich (@JacquiHeinrich) August 21, 2021
Οι διαστάσεις της παραβίασης, οι έρευνες σχετικά με την προέλευση της επίθεσης, οι προσπάθειες που έγιναν για τον περιορισμό της και οποιοσδήποτε συνεχιζόμενος κίνδυνος για επιχειρήσεις παραμένουν ασαφείς.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο CNBC ότι το υπουργείο «παίρνει σοβαρά την ευθύνη του να διαφυλάξει τις πληροφορίες του και λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία των πληροφοριών».
″Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το εύρος των υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας αυτήν τη στιγμή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Πηγή: ΟΤ
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
- Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442