ΗΠΑ – Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το εύρος των υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας αυτήν τη στιγμή»
Στόχος χάκερς έγινε πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση από την Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.
Σχολιάζοντας την είδηση, πηγή προσκείμενη στο γεγονός, είπε στο Reuters ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπέστη σημαντικές διαταραχές από την επίθεση και πώς οι δραστηριότητές του δεν διεκόπησαν.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Fox News πάντως, δεν είναι σαφές πότε αποκαλύφθηκε η παραβίαση, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη περίπου πριν από δύο εβδομάδες.
«Η επιχείρηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση Αμερικανών και συμμάχων Αφγανών «δεν επηρεάσθηκε», διευκρινίζει.
🚨BREAKING, thread:
The State Department has been hit by a cyber attack, and notifications of a possible serious breach were made by the Department of Defense Cyber Command.
— Jacqui Heinrich (@JacquiHeinrich) August 21, 2021
Οι διαστάσεις της παραβίασης, οι έρευνες σχετικά με την προέλευση της επίθεσης, οι προσπάθειες που έγιναν για τον περιορισμό της και οποιοσδήποτε συνεχιζόμενος κίνδυνος για επιχειρήσεις παραμένουν ασαφείς.
Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο CNBC ότι το υπουργείο «παίρνει σοβαρά την ευθύνη του να διαφυλάξει τις πληροφορίες του και λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία των πληροφοριών».
″Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το εύρος των υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας αυτήν τη στιγμή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Πηγή: ΟΤ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- «Ηλεκτρονικός επόπτης» στα λεωφορεία της ΟΣΥ – Πώς θα παρακολουθούνται οι οδηγοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442