Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Ελένη Καρακάση. Η ηθοποιός μίλησε η Ελένη Καρακάση στο περιοδικό «7 Μέρες Tv» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

Τη χρονιά που ζήσαμε, τη σημάδεψε το κίνημα #MeToo που πήρε μεγάλες διαστάσεις με το πλήθος καταγγελιών από τον χώρο του θεάματος.

«Ήρθε η κάθαρση. Νομίζω ότι οι γυναίκες αντιλήφθηκαν ότι δεν πρέπει να φοβούνται, αλλά να μιλούν για αυτό που συμβαίνει. Είναι κάτι που θεωρώ πως οφείλουν να το μαθαίνουν οι μανάδες στα παιδιά τους, οι δάσκαλοι στους μαθητές τους. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας και εκπαίδευσης. Το να μάθεις να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου, για να μπορείς μετά να σέβεσαι τους άλλους. Προτιμώ να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα. Θα ήθελα να μη μείνει μόνο στο δικό μας επάγγελμα, αλλά να βρουν το θάρρος και από άλλους χώρους οι άνθρωποι να μιλήσουν για αυτά τα θέματα. Συμβαίνουν, άλλωστε, παντού. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη οι γυναίκες και οι άντρες να καταγγείλουν οποιαδήποτε μορφή βίας».

Εσύ βίωσες ποτέ άσχημες συμπεριφορές στο θέατρο;

«Ναι, αν και όχι ακραίες καταστάσεις. Έχω υπάρξει μάρτυρας κακών συμπεριφορών απέναντι σε συναδέλφους. Όταν συμβαίνει κάτι μπροστά σου, μοιραία σε επηρεάζει, ακόμα κι αν δεν είσαι εσύ το θύμα».

Πώς αντιδρούσες σε αυτές τις μη αποδεκτές συμπεριφορές;

«Στα πρώτα χρόνια της διαδρομής μου, έχει τύχει να φοβηθώ να αντιμετωπίσω τη συνθήκη. Μεγαλώνοντας άρχισα να παίρνω σαφή θέση. Μιλώ πια απερίφραστα. Πνίγομαι απέναντι στην αδικία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο