Αλβανία – Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία διοργανώθηκε το «RUN Δρόπολης»
Στόχος αυτού του αθλητικού γεγονός είναι η ανάδειξη του ελληνικού στοιχείου της περιοχής παρά την φυγή πολλών κατοίκων προς την Ελλάδα, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Δρόπολης και η επισήμανση της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 200 αθλητών ηλικίας από 10 μέχρι και 60 ετών, διοργανώθηκε σήμερα, για δεύτερη χρονιά, το RUN Δρόπολης. Πρόκειται για τον Μαραθώνιο της ελληνικής μειονοτικής περιοχής της Δρόπολης, και στον οποίο μετέχουν αθλητές από την περιοχή, από πολλά μέρη της Ελλάδας, την Αλβανία αλλά και τις ΗΠΑ.
Εμπνευστές της διοργάνωσης είναι τα αδέρφια Ανδρέας και Αναστάσης Μπαρούτας από το κεφαλοχώρι της περιοχής της Δρόπολης, τη Δερβιτσιάνη, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη. Η διοργάνωση είχε τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και των δημοτικών αρχών της Δρόπολης, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.
Στόχος αυτού του αθλητικού γεγονός είναι η ανάδειξη του ελληνικού στοιχείου της περιοχής παρά την φυγή πολλών κατοίκων προς την Ελλάδα, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Δρόπολης και η επισήμανση της ανάγκης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Για τους νικητές των έξι κατηγοριών που μετείχαν στον Μαραθώνιο απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας