Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κοροναϊού για το υγειονομικό προσωπικό ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Στο διάγγελμά του ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν την παραλλαγή Δέλτα του φονικού ιού. «Αν δεν δράσουμε τώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των νοσηλειών θα αυξηθεί» προειδοποίησε.
Από την επόμενη εβδομάδα, 21 Ιουλίου, όσοι επιθυμούν να παραστούν σε εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 άνθρωποι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας. Από τον Αύγουστο, τα πιστοποιητικά θα είναι επίσης αναγκαία για να έχει κανείς πρόσβαση σε μπαρ, εστιατόρια, αεροπλάνα και τρένα.
Προκειμένου να αναχαιτιστεί η αναζωπύρωση της πανδημίας, ο εμβολιασμός για τον νέο κοροναϊό θα καταστεί υποχρεωτικός για όλο το υγειονομικό προσωπικό αλλά και για όσους εργαζόμενους έρχονται σε επαφή με ευάλωτους ασθενείς.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου οι αρχές θα ξεκινήσουν να ελέγχουν αν τηρήθηκε το μέτρο και θα επιβάλλουν τις ανάλογες κυρώσεις.
Ο γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα εφαρμοστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μαρτινίκα και το νησί Ρεϊνιόν.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας