Τυνησία: Τουλάχιστον 43 πρόφυγες πνίγηκαν σε ναυάγιο
Στο πλοιάριο επέβαιναν μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση.
Τουλάχιστον 43 μετανάστες πνίγηκαν σε ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, καθώς επιχειρούσαν τον διάπλου της Μεσογείου, από τη Λιβύη στην Ιταλία, ενώ άλλοι 84 διασώθηκαν, έγινε σήμερα γνωστό από την Ερυθρά Ημισέληνο της Τυνησίας.
Το πλεούμενο είχε αποπλεύσει από τη Ζουάρα, στις βορειοδυτικές ακτές της Λιβύης. Σε αυτό επέβαιναν μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση.
«Το πολεμικό ναυτικό διέσωσε 84 μετανάστες, ενώ άλλοι 43 πνίγηκαν στο ναυάγιο μιας βάρκας, με συνολικά 127 επιβαίνοντες, που είχε αποπλεύσει από τη Ζουάρα της Λιβύης με προορισμό την Ευρώπη», δήλωσε το μέλος της Ερυθράς Ημισελήνου Μόνγκι Σλιμ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
- Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Γιούτα Τζαζ 129-125: Με 46άρη Γκίλτζιους Αλεξάντερ επέστρεψαν στις νίκες (vid)
- Luxury Homes in Greece Face Tax Auctions in 2026
- Εθνική Γυναικών: Οι επιλογές του Χάρη Παυλίδη για την κοινή προετοιμασία με την Ιταλία
- Eurostat: Συνεχίζεται η ακρίβεια με διαρκείς ανατιμήσεις – Πού θα φτάσει φέτος ο πληθωρισμός στην Ελλάδα
- Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης: Μία από τις πιο δυνατές και σκοτεινές νουβέλες του Ντοστογιέφσκι στο Θησείον
- Το παρασκήνιο της συνάντησης Δούκα, Χαρίτση, Ζαχαριάδη στο Κολωνάκι
- Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τους ισχυρούς ανέμους
- Αρκάς: Η καλημέρα για τους μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442