Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μιμή Ντενίση: Στη Χίο για τα γυρίσματα του «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Μιμή Ντενίση: Στη Χίο για τα γυρίσματα του «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Η δημοφιλής θεατρική παράσταση, της Μιμής Ντενίση, «Σμύρνη μου Αγαπημένη» γίνεται ταινία

Η δημοφιλής και επιτυχημένη θεατρική παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που ήταν sold-out για τρία συνεχόμενα χρόνια, μεταφέρεται στον κινηματογράφο, με την Μιμή Ντενίση να βρίσκεται στην Χίο για τα γυρίσματα της ταινίας που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το κινηματογραφικό αυτό εγχείρημα, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θα προβάλει το όμορφο νησί των Δωδεκανήσων στη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, μεταφέροντας το κλίμα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό του ελληνικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας, η οποίοι έζησαν τον ξεριζωμό.

Η Μιμή Ντενίση, κάνοντας ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας, περιπλανήθηκε στο νησί και απόλαυσε τις ξεχωριστές ομορφιές του.

Δημοσιεύοντας στο προφίλ της στο Instagram μερικές φωτογραφίες από τη βόλτα της, έγραψε:

«Χίος!!! Από το υπέροχο αυτό νησί αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας μας!!! Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Χίου. Όλοι συμμετέχουν σε μια τεράστια Εθνική προσπάθεια!!! Μα και οι κάτοικοι όλοι μαζί.

Φιλόξενοι, γενναιόδωροι όλοι προσφέρουν και συνεισφέρουν. Και φυσικά και το πανέμορφο Μέγαρο του καπετάν Τσάκου που από αύριο θα είναι το σπίτι της οικογένειας Μπαλτατζή!! Τους ευχαριστώ όλους!!! Αγαπώ την Χίο, που ελάχιστα γνωρίζουν οι Έλληνες, τις ομορφιές της!!».

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε η Μιμή Ντενίση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:

Λίγα λόγια για την ταινία

Η υπόθεση αφορά την ιστορία της οικογένειας Μπαλτατζη. Όλα ξεκινούν από τη Μυτιλήνη του 2015, όταν η Φιλιώ Μπαλτατζή, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα μαζί με την εγγονή της, συμπαραστέκεται στους Σύριους πρόσφυγες που μόλις έχουν φτάσει στα νησιά του Αιγαίου για να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Κάνεις δεν γνωρίζει ότι η γιαγιά της, πολλά χρόνια πριν, είχε βρει καταφύγιο στο ίδιο νησί, ξεριζωμένη και προσφυγοπούλα, μετά την καταστροφή στη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία.

Από το βιβλίο με τις συνταγές της Σμυρνιάς γιαγιάς ξεπηδά η ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώθηκε από τις διεθνείς τραγικές εξελίξεις που σημάδεψαν τη μοίρα ολόκληρων λαών.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη παραγωγή, με διεθνές καστ που θα επιχειρήσει να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια.

Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής.

Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται.

Το σενάριο της ταινίας που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση υπογράφει η ίδια σε συνεργασία με τον Martin Sherman, την σκηνοθεσία αναλαμβάβει ο Γρηγόρης Καραντινάκης, ενώ την παραγωγή η Tanweer.

Στο καστ εκτός από την Μιμή Ντενίση, συμμετέχουν οι: Λεωνίδας Κακούρης, Γιάννης Βογιατζής, Κρατερός Κατσούλης, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Nathan Thomas, Γιάννης Εγγλέζος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Ντίνα Μιχαηλίδου, Daphne Alexander, Χρήστος Στέργιογλου κ.α. ενώ σε ειδικούς ρόλους θα εμφανιστούν διεθνείς σταρ όπως οι: Vanessa Redgrave, Susan Hampshire και ο Rupert Graves.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024