ΟΕΝΓΕ για Λητώ : Να ανακληθεί η μετακίνηση γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές
Την έντονη αντίδραση της ΟΕΝΓΕ προκάλεσε η απόφαση «μετακίνησης πέντε ειδικευόμενων γιατρών του ΕΣΥ (2 από το Λαϊκό Νοσοκομείο, 2 από το Ιπποκράτειο και 1 από το Σπηλιοπούλειο) στην ιδιωτική κλινική Λητώ», η οποία από 11 Μαρτίου, νοσηλευει covid περιστατικά.
Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσε η απόφαση «μετακίνησης πέντε ειδικευόμενων γιατρών του ΕΣΥ (2 από το Λαϊκό Νοσοκομείο, 2 από το Ιπποκράτειο και 1 από το Σπηλιοπούλειο) στην ιδιωτική κλινική Λητώ», η οποία από 11 Μαρτίου, νοσηλευει covid περιστατικά.
Διορισμούς στις κενές θέσεις των δημοσίων νοσοκομείων
«Είναι ντροπή την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις σε γιατρούς, την ώρα που οι ειδικευόμενοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες το μήνα για να μπαλώσουν όπως – όπως τα κενά σε μόνιμους γιατρούς, η κυβέρνηση να προσφέρει τσάμπα ειδικευόμενους στους ιδιώτες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΕΝΓΕ.
Ταυτόχρονα η ΟΕΝΓΕ ζητά «να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για μετακίνηση ειδικευόμενων γιατρών στο Λητώ, επίταξη τώρα όλων των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, να σταματήσουν επιτέλους οι απαράδεκτες καθυστερήσεις διορισμού υποψηφίων ειδικευόμενων σε κενές θέσεις ειδικευόμενων στα δημόσια νοσοκομεία».
Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 13…Δημοσιεύτηκε από Οενγε Οενγε στις Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021
- Απόφαση ονοματοδοσίας Σχολικού Γυμναστηρίου σε «Ιωάννης Ιωαννίδης»
- Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών
- «Βόμβα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός για το κράνος με τους νεκρούς αθλητές
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442