Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Μπορούμε να βγάλουμε βόλτα το κατοικίδιο μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Lockdown : Μπορούμε να βγάλουμε βόλτα το κατοικίδιο μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας;

Το… google maps έχουν ανοίξει από χτες οι Έλληνες προκειμένου να δουν αν θα μπορούν να επισκεφτούν από εδώ και στο εξής το σουπερμάρκετ που συνήθιζαν να πηγαίνουν ή αν θα μπορούν να πηγαίνουν βόλτα στο μέρος που συνηθίζουν σε περίπτωση που είναι 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους

Το… google maps έχουν ανοίξει από χτες οι Έλληνες προκειμένου να δουν αν θα μπορούν να επισκεφτούν από εδώ και στο εξής το σουπερμάρκετ που συνήθιζαν να πηγαίνουν ή αν θα μπορούν να πηγαίνουν βόλτα στο μέρος που συνηθίζουν σε περίπτωση που είναι 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

«Δεν μπορούν να προβλεφθούν όλα»

Μιλώντας στο MEGA, ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, προσπάθησε να δώσει διευκρινήσεις για το πώς θα λειτουργούν τα ελεγκτικά όργανα προσορμαζόμενα στα νέα δεδομένα.

Σχετικά με τον αριθμό «4» που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουμε μαζί μας κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος που πάμε να βοηθήσουμε είναι ανήμπορος.

«Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση και δεν είναι αυτός ο σκοπός μας να περιορίσουμε τέτοιου είδους δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι οι ελεγκτικές Αρχές θα δείχνουν κατανόηση όσον αφορά τον κωδικό «4» παρά το γεγονός ότι «έχει τύχει ευρείας κατάχρησης».

Σε περίπτωση έλλειψης δικαιολογητικού εγγράφου, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ να λέει ότι: «η κοινή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις υποπεριπτώσεις».

Σχετικά με τον αριθμό «6», η χρήση του επιτρέπεται μόνο μέχρι την απαγόρευση κυκλοφορίας για σωματική άσκηση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά την απαγόρευση μόνο για βόλτα με κατοικίδιο.

«Περιμένουμε διευκρινήσεις για το κατοικίδιο».

Γεμάτα τα ΜΜΜ

Αναφορικά με τα ΜΜΜ και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται, ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι: «από την πλευρά τη δική μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ενημερώσουμε τον κόσμο να μη συνωστίζονται».

Ωστόσο, οι εικόνες μαρτυρούν μια άλλη πραγματικότητα, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ να επισημαίνει ότι η κίνηση και στους δρόμους παραμένει αυξημένη καθώς: «τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένας από τους λόγους που η κίνηση στους δρόμους παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, γιατί ο κόσμος επιλέγει το δικό του μεταφορικό μέσο έτσι ώστε να μεταβεί στη δουλειά του».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024