Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο

Με τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ να έχουν ξεκινήσει ξανά με εντολή Νετανιάχου, χιλιάδες πολίτες του νότου του Λιβάνου προσπαθούν να φύγουν προς την Βηρυτό και την Σιδώνα.

Νέα ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο το βράδυ του Σαββάτου τουλάχιστον τέσσερις τοποθεσίες του νοτίου Λιβάνου, μετά την εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον στρατό, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΑΝΙ).

«Εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη» πραγματοποίησαν πλήγματα στις πόλεις Χαντάθα, Ζεπκίν, Χέρμπετ, Σελέμ και Σουλτανίγιε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι «έπληξε τρομοκρατικές υποδομές της Χεζμπολάχ που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς σε όλο τον νότιο Λίβανο», όπως μετέφερε το ΑΠΕ.

Χιλιάδες Λιβανέζοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους

Ένα νέο κύμα εκτοπισμού έχει ξεκινήσει από το νότιο Λίβανο προς τη Σιδώνα και άλλες περιοχές του Λιβάνου, μετά τη δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, για νέες επιθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το έδαφος του Λιβάνου.

Υπάρχουν αναφορές για μαζικούς εκτοπισμούς στο Λίβανο, καθώς τα κέντρα φιλοξενίας γεμίζουν εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης. Αναφορές από την περιοχή περιγράφουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που αναζητούν καταφύγιο σε κέντρα φιλοξενίας, με τους αριθμούς των θυμάτων και των εκτοπισμένων να συνεχίζουν να μεταβάλλονται, καθώς οι συνθήκες παραμένουν ασταθείς.

Μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών παρατηρείται και από την Τύρο προς τη Βηρυτό μετά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Κλαϊλέ, Μπαζουρίε και Ζιμπκίν.

Από τις 18 έως τις 22 Απριλίου το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία 220 φορές

Η Ισπανίδα δημοσιογράφος Μάρτα Μαρότο, είχε μεταφέρει πως το Ισραήλ έχει παραβιάσει την εκεχειρία στο Λίβανο 220 φορές σε μόλις τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το Λιβανικό Ινστιτούτο Στατιστικής, ενώ η Χεζμπολάχ έχει πραγματοποιήσει μόνο δύο επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies