Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες
Άμορφη μάζα, γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.
Εικόνα απόλυτης καταστροφής κυριαρχεί στον τόπο της έκρηξης, από την οποία ισοπεδώθηκε το ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά.
Η έκρηξη σημειώθηκε περί τη 01.30 και η ισχύς της ήταν τέτοια, που όχι μόνο συντάραξε την πόλη αλλά έγινε αισθητή και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ.
Δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με αναφορά του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος στην αστυνομία, το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στις εγκαταστάσεις του.
Tι λένε αυτόπτες μάρτυρες για την έκρηξη
Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη, τις οποίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο.
Στο σημείο έφτασαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, με 17 άνδρες, που επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στα συντρίμμια του ξενοδοχείου και κάτω από τόνους μπάζα υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε χωρίς οι πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να τις σβήσουν.

Αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, το τετραώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα. Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Η ιστορία του εμβληματικού τουριστικού συγκροτήματος
Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με άπλετη θέα προς την πόλη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, το συγκεκριμένο τουριστικό συγκρότημα δεν ήταν μόνο ένα στολίδι για τους επισκέπτες της πόλης αλλά κι ένας εμβληματικός χώρος για τους Καστοριανούς καθώς στις τεράστιες αίθουσές του πραγματοποιούνταν κάθε είδους κοινωνικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Έρευνα για το συμβάν διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη του βανδαλισμού στους Κίονες της Μητρόπολης από τον Δήμο Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη
- Τσουκαλάς: «Οι επόμενες εκλογές είναι μαραθώνιος αντοχής» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Δίκη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 και 28 μηνών με αναστολή σε Δεσταμπασίδη και Μαραγγέλη
- Τσάμπι Αλόνσο: Το «τρελό» ποσό που κόστισε ο Ισπανός στη Ρεάλ και το εντυπωσιακό ποσοστό νικών του
- Η Björk έχει ένα σχέδιο για να σώσει τη Γροιλανδία από τον Ντόναλντ Τραμπ
- Ολυμπιακός: Η αποστολή για τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442