Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Πρόταση να πάει πιο γρήγορα το εμβόλιο στις περιφέρειες με υψηλότερο ΑΕΠ

Ιταλία : Πρόταση να πάει πιο γρήγορα το εμβόλιο στις περιφέρειες με υψηλότερο ΑΕΠ

«Δώστε πιο γρήγορα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στις περιφέρειες με περισσότερους κατοίκους και υψηλότερο ΑΕΠ», ζητά η αντιπρόεδρος της Λομβαρδίας. Οργισμένες οι αντιδράσεις στην Ιταλία.

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε το αίτημα της Λετίτσια Μοράτι, αντιπροέδρου της περιφέρειας της Λομβαρδίας και πρώην δημάρχου του Μιλάνου, για πιο γρήγορη διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού βάσει νέων κριτηρίων.

«Δώστε πιο γρήγορα τα εμβόλια στις περιφέρειες με περισσότερους κατοίκους, με τον μεγαλύτερο όγκο μετακινήσεων των πολιτών και οι οποίες συμβάλλουν με τον πιο καθοριστικό τρόπο στο ΑΕΠ της χώρας», δήλωσε η Μοράτι. Το αίτημά της έχει ως παραλήπτη τον Ντομένικο Αρκούρι, ο οποίος ορίσθηκε ειδικός επίτροπος για την διαχείριση της πανδημίας κορονοϊού, από την κυβέρνηση Κόντε.

«Στην Ιταλία η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, με την εγγύηση του Συντάγματος, ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία ζουν οι πολίτες. Δεν πρόκειται για προνόμιο των πιο εύπορων», έγραψε στο Τwitter o Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα πρόσθεσε: «Κάποιες ημέρες, όταν ξυπνάς, αποκαρδιώνεσαι. H χώρα σου διέρχεται μια δυσερμήνευτη κυβερνητική κρίση την λάθος στιγμή. Και την ίδια στιγμή, η περιφέρειά σου ζητά να δοθούν τα εμβόλια βάσει του ΑΕΠ».

To κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα υπογράμμισε ότι η πρόταση αυτή στοχεύει προφανώς μόνο στο να αποσπάσει την προσοχή από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε η Λομβαρδία στη συνολική διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κοροναϊού.

Το γραφείο της Λετίτσια Μοράτι, μετά από τις κριτικές που δέχθηκε η αντιπρόεδρος της Λομβαρδίας, με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «η αναφορά στο ΑΕΠ δεν σχετίζεται με την ιδέα του πλούτου, αλλά με το αίτημα επιτάχυνσης της διαδικασίας διανομής του εμβολίου σε μια περιφέρεια πυκνοκατοικημένη, με πολλές επιχειρήσεις, η οποία είναι μια από τις κύριες οικονομικές ατμομηχανές της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024